Kimya Sektörü Eylül'de En Çok Irak'a İhracat Yaptı

Kimya sektörü, Ocak-Eylül döneminde 12,9 milyar dolarlık ihracata ulaştı. Bu dönemde Güney Afrika ülkelerine rekor ihracat artışı yaşandığı gözlemlendi.

Kimya sektörü, Ocak-Eylül döneminde 12,9 milyar dolarlık ihracata ulaştı. Bu dönemde Güney Afrika ülkelerine rekor ihracat artışı yaşandığı gözlemlendi. Sektör geçen ay en fazla ihracatı ise Irak'a yaptı.

Kimya sektörü geride bıraktığımız ayda 1 milyar 423 milyon dolarlık ihracatla otomotiv ve hazır giyimden sonra en fazla ihracat yapan sektör oldu. Sektörün Eylül’de en fazla ihracat yaptığı ülke Irak oldu. Irak’ı; Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, İspanya, Rusya takip etti. Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri ve İspanya ihracatındaki artış dikkat çekti. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, bir açıklama yaparak, sektörün ihracat rakamlarını değerlendirdi. Mısır’da yaşanan iç karışıklığın ve kaosun ihracat performanslarını etkilediğini belirterer Akyüz, “2013 yılının sekiz aylık döneminde en çok ihracat yaptığımız ülkelerin başında Mısır geliyordu. Ağustos’ta bir parça düşüş olsa da Mısır yine ilk sıradaydı. Ancak geride bıraktığımız ay Mısır’daki gelişmelerin olumsuz etkisi ihracatımızda hissedilir dereceye ulaştı. Dileğimiz komşu ülkelerdeki sıkıntıların bir an önce sona ermesi.” dedi.

Döviz kurundaki ani değişimler konusunda da uyarıda bulunan Akyüz, SWAP yöntemiyle ihracatçıların kendilerini riskten koruyabileceklerini ifade etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri