Kimsesiz miniklerin yüzleri güldü

Şükriye Onsun İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği’nin organize ettiği ‘Kimsesiz miniklerle arkadaşlık köprüsü’ programı duygulu anların yaşanmasına sahne oldu.
Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda barınan ve çeşitli nedenlerden dolayı ailelerinden ayrı kalmak zorunda bırakılan minikler, Şükriye Onsun ilköğretim Okulu’nda kendileri için düzenlenen programda gönüllerince bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.
Okul Aile Birliği’nin katları ile gerçekleştirilen etkinliğe öğrenci anneleri de evlerinde hazırladıkları birbirinden lezzetli yemek ve tatlılar ile üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdi. İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrenciler ile Çocuk Yuvasında barınan miniklerin arasında arkadaşlık köprüsünün kurulması, farklı ve anlamlı bir kaynaşma ortamının sağlanması, miniklere kimsesiz olduklarını unutturacak bir ortamın oluşturulması düşüncesi ile hazırlanın programın amacına ulaşması başta minikler olmak üzeri öğrenciler, öğretmenleri ve ailelerini mutlu etti.
Okul Müdürü Murat Canpolat, “Programın gerçekleşmesinde emeği geçen Okul Aile Birliği, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri ellerinden gelen her türlü desteği vererek güzel bir dayanışma örneği sergiledi. Bunun için kendilerini kutluyorum. Tek düşüncemiz, Çocuk Yuvasında barınan minik kardeşlerimiz ile öğrencilerimiz arasında güzel bir dayanışmanın sağlanması idi. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Bundan sonra inanıyorum ki bizlerden önce öğrencilerimiz bu tür programların tekrarlanması için gayret sarf edecekler. Misafirimiz olan yavrularımızın da yüzlerinin güldüğü etkinliğe katılan herkese ve bizlere böyle bir imkânı verdiği için Sosyal Hizmetler yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.
Oldukça uzun süren programda minikler birbirleri ile hem gönüllerince oynadı, hem ev yemeklerinin tadını çıkardı. Programın sonunda ise Şükriye Onsun İlköğretim Okulu öğretmenleri, öğrencileri ve aileleri miniklere çeşitli hediyeler vererek okullarından duygulu bir şekilde uğurladı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri