Kimse Yok Mu'nun Sanatçı Gönüllüleri, Derneğe Sahip Çıktı

Kimse Yok mu Derneği’ne yapılan haksızlığa yardım faaliyetlerine gönüllü destek veren sanatçılar tepki gösterdi. Atilla Taş, derneğin faaliyetlerine kendi gözleriyle şahit olduğunu belirtirken, yönetmen Hamdi Alkan ise “Biz iyilikleri...

Kimse Yok mu Derneği’ne yapılan haksızlığa yardım faaliyetlerine gönüllü destek veren sanatçılar tepki gösterdi. Atilla Taş, derneğin faaliyetlerine kendi gözleriyle şahit olduğunu belirtirken, yönetmen Hamdi Alkan ise “Biz iyilikleri çoğaltacağımız yerde iyilikleri engellersek dünya yaşanmaz hale gelir.” dedi.

Kimse Yok mu Derneği’nin Bakanlık tarafından alınan kararla yardım toplama yetkisinin kaldırılacağı iddiası yardım alan ailelerden siyasilere, yetimlerden yurtdışında yaşayan yoksul halka herkesi derinden üzdü. 113 ülkede 300 bin aileye kol kanat geren, 70 ülkede 58 bin yetimin yüzünü güldüren derneğe yapılan haksızlığa en çok da yardım faaliyetlerine gönüllü destek veren sanatçılar tepki gösterdi. Afrikalı yetimlerin yüzünü güldüren ‘1 Şiir 1 Yetim’ projesine şiiri ile destek veren şair Yavuz Bülent Bakiler, iddiaların son derece utanç verici olduğunu söyledi. Sanatçı Gökmen, “Bu kesinlikle zulümdür.’’ derken, Atilla Taş “Bu kadar yetimin hakkı kimsenin üzerinde kalmaz.” dedi.

‘İNSANLIK ÂLEMİ İÇİN BÜYÜK BİR AYIP’

Kimse Yok mu?’ya yapılanın son derece utanç verici ve yanlış bir hareket olduğunu söyleyen şair Yavuz Bülent Bakiler, “Bu kadim çalışmalara siyasetin bulaşması devletimiz, milletimiz ve insanlık âlemi için çok büyük bir ayıptır. Böylesi bir tavır takınmak aklın, mantığın, ahlakın tamamen dışında olan bir harekettir.” ifadelerini kullandı. Dernekle birlikte bir Kurban Bayramı’nda Uganda’ya gittiğini anlatan sanatçı Atilla Taş da “Ben faaliyetlerine kendi gözlerimle şahit oldum. Herkes kendi eli ile kurban kesip kendi eli ile dağıtıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Madem öyle Deniz Feneri’ne neden bu yasağı koymuyorlar? İnsanların parasını çarçur ettiler. Çünkü kendi adamları. Sırf Cemaat’e olan düşmanlıklarından dolayı böyle bir şey yapıyorlar. Bu kadar yetimin hakkı kimsenin üstünde kalmaz.” değerlendirmesinde bulundu. Van depremi sonrası Kimse Yok mu ile depremzedeleri ziyarete giden Nuray Hafiftaş ise çalışmalara seve seve katıldığını dile getirdi. Hafiftaş, “Bu derneğin binlerce gönüllüsü var. Yıllarca ben de gönüllü oldum. Yardımların nerelere ulaştırıldığını gözümüzle gördük. Çalışanları da gördüm. Herkes yürekten çalışan insanlar. Umarım yardım faaliyetleri durdurulmaz. Müslüman’ım diyen insanların birbirine savaş açmasını benim aklım almıyor.” diye konuştu. 2011 yılında Kimse Yok mu yardım gecesine katılanlar arasında olan Deniz Arcak, “Eğer samimiyetle yardım yapıldığı tespit edildiyse ve buna rağmen engelleniyorsa o zaman vicdandan şüphe edilir.” sözlerini kullandı.

‘BU KESİNLİKLE BİR ZULÜM’

Senelerdir hayırlı işler yapmış bir kurumla ilgili kapatma kararına çok üzüldüğünü söyleyen oyuncu ve yönetmen Hamdi Alkan, “İnsanla ilgili samimiyetle yapılan bütün yardımlar, sonuna kadar kim yaparsa yapsın desteklenmeli. Biz iyilikleri çoğaltacağımız yerde iyilikleri engellersek dünya yaşanmaz hale gelir.” yorumunu yaptı. “Bugüne kadar Kimse Yok mu’nun yapmış olduğu bütün organizasyonlara büyük bir onurla büyük bir şerefle katıldım.” diyen sanatçı Gökmen de “Bunun kesinlikle bir zulüm olduğunu düşünüyorum. Zulüm her alanda yapılabilir ama yardıma muhtaç insanlara ulaşan, kimselerin kimsesi, kimse yok mu diyen insanlara destek olan kuruma böyle bir muamele doğru değil.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri