Kimse Yok Mu’nun Arama Kurtarma Timi Her An Göreve Hazır Bekliyor

Kimse Yok Mu Derneği tarafından kurulan Samsun Kimse Yok Mu Derneği ASYA Arama Kurtarma timi, 24 saat esasına göre her an göreve hazır vaziyette bekliyor. Tim lideri Uğur Yücel, “Türkiye'de 400'e yakın eğitim almış arama kurtarmacı arkadaşımız...

Kimse Yok Mu Derneği tarafından kurulan Samsun Kimse Yok Mu Derneği ASYA Arama Kurtarma timi, 24 saat esasına göre her an göreve hazır vaziyette bekliyor. Tim lideri Uğur Yücel, “Türkiye'de 400'e yakın eğitim almış arama kurtarmacı arkadaşımız var 11 ilde etkin olarak her an göreve hazırız.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği tarafından, toplumu bilgilendirmek ve yardım bilinci oluşturmak amacıyla Aktif Eğitim Sen Hizmet Binası’nda seminer düzenlendi. Samsun Kimse Yok Mu Derneği ASYA Arama Kurtarma tim lideri Uğur Yücel, ASYA'nın kurulduğundan bugüne kadar yaptığı tüm faaliyetleri sendika üyelerine aktardı. "Türkiye'de 400'e yakın eğitim almış arama kurtarmacı arkadaşımız var 11 ilde etkin olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Yaptığımız iş zor zorlu ama biz çok seviyoruz." diyen Yücel şöyle devam etti: “Ülkemiz ve dünyaya hizmet edebilecek bir düzeyde her türlü afet karşısında ekibimiz 24 saat esasına göre her an göreve hazır vaziyette bekliyor. Asya Kurtarma ekibi ile gerek insan olarak gerekse araç ve aletler noktasında özel donanımlı bir ekip oluşturduk. Ekiplerimiz sık sık eğitimler gerçekleştiriyor, bu yönde kamu kurumlarından stratejik planlamalarda davet alarak görevlendirme planlamaları yapıyor.” dedi.

“SAĞLIKTAN KURTARMAYA KADAR HER ALANDA VARIZ”

Seminerde konuşan Kimse Yok Mu Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay da dernek faaliyetleri ve dernek oluşumu hakkında üyelere bilgi verdi. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaptıkları çalışmaları detaylı bir şekilde anlatan Başbay, “Kimse Yok Mu Derneği olarak hem sağlık alanında hem de sosyal ve kültürel ihtiyaçlar noktasında dünyada kabul görmüş ve görmeye de devam eden bir derneğiz.Ülkemizi bu manada gururla temsil ettiğimizin inancındayız. Ülkemiz, milletimiz adına da hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz.” dedi. www.kimseyokmu.org.tr. adresinden gönüllülük formu doldurularak herkesin ve her kesimden insanın çok rahat Kimse Yok Mu gönüllüsü olabileceğini vurgulayan Cemil Başbay, herkesi gönüllü olmaya ve bu kutsi aileye katılmaya davet ettiklerini, kapılarının her zaman herkese açık olduğunu belirtti.

“SENDİKA OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Aktif Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor ise başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir köşesinde yardımlarıyla yüz binlerce insanın gönüllerde taht kuran Kimse Yok Mu Derneğine teşekkür etti. Tüm üyeleri ile birlikte insani yardım, sağlık, yetimlere yönelik yapılan yardımlar, temiz su projeleri gibi yardımlara katkı sunmaktan mutluluk duyacaklarını belirten Zor, “Bunun yanında üyelerimize yönelik düzenlenecek deprem ve ilk yardım konularındaki eğitim seminerleriyle Kimse Yok Mu ile ortak çalışmalarda bulunmaktan mutluluk duyarız.” diye konuştu. Zor, eğitim seminerine katılan Cemil Başbay ve ASYA Arama Kurtarma tim lideri Uğur Yücel’e teşekkür etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri