Kimse Yok Mu'nun Arama Kurtarma Ekibi Filipinler’de

Kimse Yok Mu Derneği’nin arama kurtarma ve yardım ekibi ASYA, Haiyan süper tayfununun büyük yıkıma yol açtığı Filipinler’e ulaştı.

Kimse Yok Mu Derneği’nin arama kurtarma ve yardım ekibi ASYA, Haiyan süper tayfununun büyük yıkıma yol açtığı Filipinler’e ulaştı.

Filipinler’in orta kısmını vuran Haiyan tayfunundan 5 milyon kişi etkilendi. Ülkeyi vuran en şiddetli tayfunlardan biri olan Haiyan sonucu 10 binden fazla kişinin ölmüş olabileceğinden endişe ediliyor. Doğal felaket sonucu yaklaşık 660 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Felaketin yaralarını sarmaya çalışan Filipinler’e yardımlar gelmeye başlarken, Kimse Yok Mu’nun arama kurtarma ve yardım ekibi ASYA da ülkeye ulaştı. Arama kurtarma faaliyetlerinde bulunacak Kimse Yok Mu ekibi, afetzedelere ayrıca yardım malzemelerinin dağıtımına başladı.

Kimse Yok Mu, ciddi gıda sıkıntısının yaşandığı afet bölgesinde ilk etapta 6 bin 500 aileye ulaştırılacak 25 ton acil gıda yardımı hazırladı. Afet bölgesine ulaştırılacak yardım paketleri, Filipinler makamları ile işbirliği içinde dağıtılıyor.

10 kişilik ASYA ekibi ise bugün sabah helikopterlerle felaketin en şiddetli vurduğu Leyte adasının Tacloban şehrine ulaştı. Ekip, arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra gıda dağıtımını da bizzat yürütüyor.

ASYA ekibinin arama-kurtarma çalışmalarına başladığını belirten Kimse Yok Mu Genel Başkanı İsmail Cingöz; "Askeri helikopterle ekibimiz bölgeye ulaştı. ASYA ekibimiz, Filipinlilerin yaralarını sarmak için çalışmalara başladı. Yaklaşık 5 milyon insanın birinci derecede afetten etkilendiği tahmin ediliyor. Bölgede ilk olarak acil insani yardım; arama- kurtarma, gıda, ilaç, su, battaniye ve barınma gibi acil yardım çalışmalarına başladık. " şeklinde konuştu.

Bölgede bulunan ASYA ekibi lideri İsmail Büyükay ise "Türk insanının yardım eli bölgeye bizlerle birlikte ulaşmış oldu. Arama-kurtarma ve insani yardım çalışmalarımız için 6 bin 500 afetzedenin istifade edeceği 25 tonluk yardım malzemesi, bölgede bulunan temsilcilerimiz tarafından yerinde hazırlandı. Hazırlanan malzemelerin Filipinler askeri yardım helikopterleri ile bölgeye intikali başladı. Bölge, tahmin edilenden çok daha zor durumda. Yollar tamamen kapanmış ve tayfun sonrası birçok bölgeye ulaşım kesilmiş olduğu için tüm yardım malzemeleri helikopterlerle taşınıyor. Filipinler çevresinden temin ettiğimiz yardım malzemelerini Filipinli yetkililerle koordineli bir şekilde afetzedelere düzenli ve günlük olarak ulaştırmaya devam edeceğiz. Ancak acil yardımlardan daha sonra kalıcı yardımlar için çalışılmalı.” dedi.

Çadırdan sağlık malzemesine, gıdadan battaniyeye, sudan giyeceğe kadar bir çok ihtiyacı karşılayabilecek malzemelerin bulunduğu acil yardım kolileri ilk aşamada 6 bin 500 aileye dağıtılıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri