Kimse Yok Mu'nun Amerikalı Gönüllüleri Yardım Dağttı

Kimse Yok Mu derneği Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Dernek, yabancı gönüllüleri aracılığıyla da kurban kesemeyen vatandaşlara et dağıtmayı sürdürüyor. Amerikalı gönüllüler Kimse Yok Mu...

Kimse Yok Mu derneği Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Dernek, yabancı gönüllüleri aracılığıyla da kurban kesemeyen vatandaşlara et dağıtmayı sürdürüyor. Amerikalı gönüllüler Kimse Yok Mu ile yardım kampanyasının bir parçası olmaktan onur duyduklarını ifade etti.

Türkiye’de ve dünyada çapında yaptığı yardımlarla muhtaçların yüzünü güldüren Kimse Yok Mu, Kurban Bayramı’nda da ihtiyaç sahiplerini sevindirmeye devam ediyor. Dernek gönüllüleri Küçükçekmece ve Bahçelievler'de kurban kesemeyen vatandaşlara et dağıttı.

Dernek gönüllüleri arasında Amerikalı Margo Marshall ve Sherri Outler de yer alıyor. Birkaç senedir yardım çalışmalarına katılan Marshall ile ilk kez Türkiye’ye gelen ve derneğin yardım çalışmalarına katılan Outler de kurban kesemeyen vatandaşlara et dağıttı.

Küçükçekmece’de 9 aylık ikiz bebek annesi Songül Kanca’nın evine giden Kimse Yok Mu gönüllüleri aileye kurban eti, bebeklere de hediye verdi. Gönüllülere teşekkür eden Kanca, belediyeden bir iki kez yardım alabildiğini ancak daha sonra alamadığını söyledi. Kanca, “İki sefer aldım. Daha da almadım. Gittim bu sefer bayramda çocuklarıma elbise falan alırım, param yok dedim. Vermediler ‘6 ayda bir gelin veririz’ dediler.” diye konuştu.

Belediyenin yapmadığı yardımı Kimse Yok Mu’nun yaptığını ifade eden Kanca, “İkiz çocuklarım var dedim, biraz yardım edin bez ve mama konusunda dedim. Evim yok kirada oturuyorum. Durumum iyi olsa zaten iki odalı bir yerde oturmam. Sadece bir camı var. Açsam da açmasam da çocuklarım hasta oluyor.” dedi. Eşinin aşçı olarak çalıştığını ve kurban kesemediklerini belirten Kanca, “Durumumuz olsa zaten keseceğiz. Çok sıkıştık.” ifadelerini kullandı.

Amerikalı gönüllü Margo Marshall da Kurban Bayramı’nda Türkiye’de olmaktan mutlu olduğunu kaydetti. Marshall, “Bizden daha az şeylere sahip insanlara yardım yapılmasının bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Kimse Yok Mu ile burada olmak da onur verici.” dedi.

İlk kez Türkiye’ye geldiğini belirten Sherri Outler de, “Bizi kabul ettiğiniz için, bu yardım kampanyasına katılmamıza izin verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Güzel çocukları gördük mutlu olduk. Büyük bir organizasyon. Kimse Yok Mu’nun yaptığı işler ilham kaynağı. Amerika’ya döndüğümüzde buradaki tecrübelerimizi paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

Kanca ailesi yardım için teşekkür ederken, Kimse Yok Mu gönüllüleri de yardımda bulundukları aileden dua beklediklerini ifade etti.

Kimse Yok Mu gönüllüleri Bahçelievler'de de ihtiyaç sahibi ailelere yardım götürmeye devam etti.

Derneğin yetkisinin elinden alınmasından sonra vatandaşlardan büyük bir ilgi olduğunu söyleyen Kimse Yok Mu Avrupa Yakası Koordinatörü, "Bağış yapanalar bizzat kendileri gelip yardımlara katılıyor, olayı yerinde görüyor. Bayram içerisinde mutlaka kurbanları ulaştırıyoruz. Kimse Yok Mu'ya şuanda yapılan haksız muamele çok doğru değil. Olan yetimlere olacak, olan ihtiyaç sahiplerine olacak. Bu şu demek. Su kuyusu açmayın demek, yetime yemek yedirmeyin demek, katarakt ameliyatı yapmayın demek. Bütün bunlar bu demek. Ama kamuoyunda son 3-4 gündür müthiş bir teveccüh var. Çok hızlı bir şekilde insanlar gönüllü oluyorlar. Kurban bağış yardımları çok arttı. Teşekkür ediyoruz. Kamuoyunun gönüllü olmasını istiyoruz. 5777 bir mesaj atarak 5 TL bir destek verebilirler." dedi.

İhtiyaç sahibi yaşlı bir kadın da 10 yıldır Kimse Yok Mu Derneği'ni tanıdığını belirterek, "Kaymakam maaşımı kesti. Ben ortada kaldım gittim geldim çocukların var dedi. Onlar kendilerine bakamıyorlar. Dernektekiler beni sevdiler. Bana yıllardır yardım yapıyorlar." dedi.

Aileleri ile yardım dağıtımına katılan çocuklar ise bundan çok mutlu olduklarını ifade ederek, okullarında da arkadaşlarının fakirlere yardım dağıtmak için teşvik edeceklerini söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri