Kimse Yok Mu'dan Üç Dava Birden

Kimse Yok mu'nun Bakanlar Kurulu tarafından yardım toplama yetkisinin kaldırılmasına ilişkin dernek 3 dava birden açtı. Avukat Muhammet Enes Hazır, Kimse Yok mu Derneği adına basın açıklaması yaptı. Açıklamada, sürecin şeffaf yürütülmediği,...

Kimse Yok mu'nun Bakanlar Kurulu tarafından yardım toplama yetkisinin kaldırılmasına ilişkin dernek 3 dava birden açtı.

Avukat Muhammet Enes Hazır, Kimse Yok mu Derneği adına basın açıklaması yaptı. Açıklamada, sürecin şeffaf yürütülmediği, kapalı kapılar ardından planlar yürütüldüğü ve bir kısım kamu görevlileri de hukuksuzluğa alet olduğu belirtilerek, Danıştay'a yürütmenin durdurulması istemiyle dava açıldığı vurgulandı. Ayrıca, hukuksuz talimatı veren başta İçişleri Bakanı Efkan Ala olmak üzere birçok bakanlık çalışanı hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi. Diğer bir dava ise, Kimse Yok mu Derneği hakkında iftira ve hakaretlerle yalan haber üreten medya yöneticileri, haberi hazırlayan ve yayınlayanla ilgili açıldı. Bununla birlikte, gazetecilik etiğine aykırı yayın yapan medya ile bakanlık yetkilileri hakkında 1 milyar lira manevi tazminat davası ve derneğin zararına karşılık 100 milyon lira maddi tazminat davası açıldı.

Avukat Muhamet Enes Hazır tarafından, dernek adına yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: Kimse Yok mu Derneği'nin 'İzin almadan yardım toplama yetkisinin' kaldırılmasına ilişkin 22 Eylül 2014 tarihi Bakanlar Kurulu kararı bugün (2 Ekim 2014) tarihi itibariyle derneğe tebliğ edilmiştir.

Bu süreçte önce bir kısım gazetecilerin yalan haberler üreterek yapılacak hukuksuzluklar için ortam sağlandığına, sonrasında İçişleri Bakanlığı'nın harekete geçerek infaz yaptığına tanık olduk. İlginçtir ki, dernekten saklanan bilgiler, aylardır el altından gazetelere servis edilmiştir.

Süreç şeffaf yürütülmemiş, kapalı kapılar ardında planlar yürütülmüş ve bir kısım kamu görevlileri de hukuksuzluğa alet edilmişlerdir.

Bu işlemle ilgili kararın uygulanmasının gecikmesinde sakınca bulunan sonuçlar doğuracağından Danıştay'a yürütmenin durdurulması istemiyle dava açılmıştır.

Ayrıca, hukuksuz talimatı veren İçişleri Bakanı Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım, sipariş talimatı uygulatan Dernekler Daire Başkanı Yılmaz Doruk, Dernekler Daire Başkan Yardımcısı M. Sinan Yıldız, mesnetsiz raporu hazırlayan Birol Özkan, Okan Özbaş ve Nuri Çelik hakkında; Suç Uydurma, Görevi Kötüye Kullanma, Hukuka Aykırı bir Davranışla Kamu Kurumu Faaliyetlerinin Yürütülmesine Engel Olmak, Ayrımcılık, Malvarlığı Bakımından Tehdit ve İftira suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunulmuştur.

Aylardır Kimse Yok Mu Derneği ve Gönüllülerine karşı iftira ve hakaretlerle yalan haber üreten medya yöneticileri ve haberi hazırlayan ve yayanlarla ilgili de cezalandırılmaları istemi ile suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bununla birlikte hem gazetecilik etiğine aykırı yayın yapan medya, hem de yukarıda isimleri yazılı kamu görevlileri hakkında dernek adına 1.000.000.00 TL manevi ve derneğin zararı bilirkişice tespit edildikten sonra arttırılmak üzere şimdilik 100.000.00 TL maddi tazminat davası açılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile sunuyoruz. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri