Kimse Yok Mu'dan Taylandlı Müslümanlara İftar Yemeği‏

Dünyanın dört bir tarafına yardım elini uzatan Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan ayı dolayısıyla Tayland'daki Müslümanlara iftar verdi.

Dünyanın dört bir tarafına yardım elini uzatan Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan ayı dolayısıyla Tayland'daki Müslümanlara iftar verdi.

Tayland'da Ramazan ayı Türkiye'den farklı geçiyor. Aileler evlerinde iftar yapmaktansa, camilerde oluşturulan sofralarda topluca oruçlarını açmayı tercih ediyor. Toplu iftarlardaki dikkat çeken husus ise sofra kurulumu ve toplanmasında yemeğe katılan herkesin seferberlik yaparak, camilerde gönüllü sofra kuran kişilere yardımcı olması. Tayland'da iftar öncesi ezanı dualar ve salavatlar ile bekleyen Müslümanlar, iftar vakti geldiğinde sofraya konan su ve hurma ile oruçlarını açıyor. Daha sonra akşam namazı kılınıyor ve ondan sonra iftar sofrasına oturuluyor.

Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan ayı vesilesiyle Uzak Doğu ülkelerine yardım amaçlı ziyaretler gerçekleştiriyor. Tayland’ı ziyaret eden Kimse Yok Mu koordinatörlerinden İbrahim Şerafettin Ekiz, başkent Bangkok ve ülkenin güneyinde Müslümanların yaşadığı bölgelerde 5 gün boyunca binlerce kişiye iftar verildiğini söyledi. İftara çoğunlukla fakir kesimden halkın geldiğini, ancak Ramazan bereketinden faydalanmak isteyen zengin insanların da bulunduğunu belirtti. Tayland'da Ramazan ayında iftar programının artık bir gelenek haline geldiğini belirten Ekiz, buradaki mutluluğun görülmeye değer olduğunu belirtti.

Tayland Yala Camisi İmamı Hacı Nikmin Nikmuda ise "Toplu iftarlar kardeşlik duygularını pekiştiriyor. Bugün burada bunu Kimse Yok Mu tarafından verilen iftarda görebiliyoruz." dedi. Nikmuda, Taylandlı Müslümanlar olarak Ramazan'da kendilerini unutmayan Kimse Yok Mu temsilcilerine teşekkür etti.

Tayland'ın 8 milyona yaklaşan Müslüman nüfusu her iftarda bir araya gelerek, toplu bir şekilde oruçlarını açıyor. Tayland'da 4 binden fazla cami ve mescit bulunuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri