Kimse Yok Mu’dan İnşaatta Kalan Kobanililere Yardım Eli

IŞİD terör örgütünün saldırılarından kaçarak Şanlıurfa’da inşaatlara sığınan Kobanililere Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı. Kapı, penceresi olmayan inşaatlara yerleşen Kobanili sığınmacılara Kimse Yok Mu Derneği tarafından...

IŞİD terör örgütünün saldırılarından kaçarak Şanlıurfa’da inşaatlara sığınan Kobanililere Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı. Kapı, penceresi olmayan inşaatlara yerleşen Kobanili sığınmacılara Kimse Yok Mu Derneği tarafından battaniye, halı, giyim, gıda ve hijyen gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.

Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütünün Kobani’ye saldırması üzerine yuvalarını terk eden yaklaşık 200 bin Kobanili kentin farklı bölgelerinde hayata tutunmaya çalışıyor. Birçok sığınmacı BDP’li belediyeler tarafından kurulan çadır kentlere yerleşirken bazıları AFAD tarafından kurulan iki çadır kente yerleşti. Buralarda yer bulamayan binlerce Kobanili ise mağara, inşaat ve kendi imkânları ile kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Havanın soğumasıyla zor günler geçiren sığınmacıların feryadına Kimse Yok Mu Derneği yetişti. Kira ödeyemedikleri için Germüş bölgesindeki inşaatlara yerleşen aileleri ziyaret eden Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa şubesi yetkilileri ailelerin acil ihtiyaç duydukları battaniye, kışlık giyim, gıda ve hijyen malzemeleri dağıtıldı.

Bir gönüllünün ihbarı üzerine ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını dile getiren Kimse Yok Mu Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu insanların burada olduğundan hiç haberimiz yoktu. Bir gönüllümüz ihtiyaç sahibi bir Suriyeli aile olduğunu, aile reisinin sakat çalışamaz bir durumda olduğunu söyledi. Biz de aileyi derneğe davet edip, kaldıkları yerde inceleme yapmak için aile ile beraber gittik. Yeni bir yerleşim yeri olan bir bölgeye gittik. Gittiğimiz yerde bu aile dışında başka aileler de gördük. İhtiyaçlarını tespit edip yardımlarımızı ulaştırdık.” dedi.

Yapılan yardımların yetersiz olduğunu aktaran Şahin, yardımların süreceğini bildirdi. Şahin, “Yaptığımız yardımlar ile rahat bir nefes aldık diyebilir miyiz? Hayır. Çünkü bu insanların kapı ve penceresi olmayan hiçbir güvenliği bulunmayan inşaatlarda kalıyorlar. Hatta bazılarında su bile bulunmayan inşaatlarda kalıyor. Bu insanların yaşam koşulları bizi huzursuz ediyor. Yardımlarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Yardımları alan Suriyeliler ise dernek yetkililerine teşekkür etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri