Kimse Yok Mu, Üye Sayısını Üçe Katladı

İzinsiz yardım toplama yetkisi elinden alınan, SMS yardım hattı iptal edilen, banka hesapları dondurulan Kimse Yok Mu Derneği, olumsuz gelişmelere rağmen 1,5 ayda üye sayısını üçe katladı. 1 Ekim’de 56 bin olan Kimse Yok Mu gönüllüsü...

İzinsiz yardım toplama yetkisi elinden alınan, SMS yardım hattı iptal edilen, banka hesapları dondurulan Kimse Yok Mu Derneği, olumsuz gelişmelere rağmen 1,5 ayda üye sayısını üçe katladı. 1 Ekim’de 56 bin olan Kimse Yok Mu gönüllüsü sayısı, bugün 160 bine yaklaştı.

Kimse Yok Mu Derneği, Afrika ülkeleri başta olmak üzere Türkiye ve dünyanın 113 ülkesinde yetimlere yardım, eğitim, temiz su, afet yardımları, kalıcı yardımlar, sağlık yardımları, insani yardım ve fakirlikle mücadele konularında yardım sağlıyor. Kuruluşunun üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen hayırseverlerin yardımıyla büyüyen derneğin uluslararası sivil toplum kuruluşları alanında da rol model alındığı belirtiliyor. Bu konuda pek çok devletten madalya almayı başaran derneğin gönüllük konusundaki çalışmaları da dikkat çekiyor.

Gönüllülük kavramını “Hiç durmadan yürüyen iyilik kervanının bir parçası olmak, kimsenin ulaşmadığı insanlara ulaşabilmek, iyiliği tüm dünyada yaşatabilmek demektir. Kimse Yok Mu’ya gönüllü olmak; ihtiyaç sahiplerine dokunmak, dertleriyle dertlenmek, onların mutluluğu için çalışabilmek demektir.” şeklinde tanımlayan dernek, son dönemdeki çalışmaları ile gönüllü sayısını da katladı. Verilere göre 1 Ekim’de 56 bin 24 olan derneğin gönüllü sayısı 19 Kasım itibari ile 159 bin 404’e ulaştı.

Günlük ortalama 2 bin – 2 bin 500 yeni gönüllü kaydının alındığını belirten Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri, kamuoyunda olumsuz haberlerin yer aldığı dönemde bile bu denli gönüllü sayısının atmasının kendileri için çok anlamlı ve itici güç olduğunu söyledi.

Derneğin hali hazırda sosyal inceleme, eğitim, tanıtım, lojistik, çağrı merkezi, sağlık, sosyal medya, arama kurtarma ve saha yardım olarak farklı alanlarda gönüllü kaydı aldığı ifade edildi. Derneğe gönüllü kaydının internet sitesi üzerinden yapılabileceğini kaydeden yetkililer, kimseyokmu.org.tr adresinden online ‘Gönüllü Formu’nun doldurularak kayıtların yapılabileceğini ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri