Kimse Yok Mu, Tayland’da İhtiyaç Sahiplerine Yardım Dağıttı

Kimse Yok Mu Derneği, Tayland'ın güneyindeki Müslüman bölgelerde ekonomik durumu iyi olmayan aileler ve yetim çocuklara 650 koli yardım paketi dağıttı.

Kimse Yok Mu Derneği, Tayland'ın güneyindeki Müslüman bölgelerde ekonomik durumu iyi olmayan aileler ve yetim çocuklara 650 koli yardım paketi dağıttı. Yardımlar, Yala, Pattani ve Narathiwat bölgelerinde 2 yetimhane, 3 okul ve 4 köyde dağıtıldı. Kumanyalar içerisinde toplam 10 kiloluk erzak bulunuyor.

Yardımların dağıtılmasında görev alan Tayland Yala Camisi İmamı Hacı Nikmin Nikmuda, Türk halkının gönderdiği yardımların bölge insanını sevindirdiğini ifade etti. İmam Nikmuda, “Ben bunu bir sıla-i rahim olarak görüyorum. Onlar bizim uzaktaki akrabalarımız. Bizleri ziyaret ettiklerinden dolayı bunun sıla-i rahim olduğuna inanıyorum.” dedi.

Yala Müftüsü Hacı İsmail ise Kimse Yok Mu'ya yardımları dolayısıyla teşekkür ederek, Tayland ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini dilediğini ifade etti.

Darulbarakah yetimhane sorumlusu Wasan Samok, yetimhanede kalan 234 çocuğa Türk halkının yardımlarını getiren Kimse Yok Mu'yu “Biz saten sizleri bekliyorduk.” sözleri ile karşıladı. Samok, 11 bin kilometre uzaktan gelerek yetim çocukları unutmayan Kimse Yok Mu'ya teşekkür etti.

Tayland’ın güneyinde Müslümanların yaşadığı Yala, Pattani ve Narathiwat bölgelerinde 2004 yılından bu yana yaşanan şiddet olaylarında 5 binden fazla kişi öldü.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri