Kimse Yok Mu, Tayland'da İhtiyaç Sahiplerine Kurban Eti Dağıttı

Tayland'da Türk okullarında görevli öğretmenler, Türkiye'den Kimse Yok Mu Derneği ve Marmara Yardımlaşma Derneği vasıtasıyla gönderilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Birçok gönüllü bayram boyunca sabah akşam çalışarak,...

Tayland'da Türk okullarında görevli öğretmenler, Türkiye'den Kimse Yok Mu Derneği ve Marmara Yardımlaşma Derneği vasıtasıyla gönderilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Birçok gönüllü bayram boyunca sabah akşam çalışarak, binlerce aileye kurban eti dağıttı. Çoğunluğu Budist olan ülkede 8 milyonu aşkın Müslüman yaşıyor. Yardımlar ise Müslüman ve Budist ayırt edilmeden, tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya çalışıldı.

Kurban kesimi ve dağıtımını Türkiye'den Kimse Yok Mu Derneği ve Tayland'dan Marmara Yardımlaşma Derneği ortaklaşa gerçekleştirdi. Türkiye ve Almanya başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden, gönüllü insanlar et dağıtımına katıldı.

Cihan’a konuşan Marmara Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeki Parıltı, “Tayland genelinde yaklaşık 12 bölgede kesimler yaptık. 10 bölgede yaptığımız yardımlar ile binlerce kişiye et ulaştırdık.” dedi. İhtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde devlet yetkilileri ile çalıştıklarını belirten Zeki, gelecek yıl daha fazla kişiye ulaşmak için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Dağıtım yapılan noktalardan Başkent Bangkok’taki Siriwat Wittaya English Program (Onur Koleji)’nde gerçekleştirilen dağıtıma, Sai Mai Kaymakamı Suvit Ratsameepat de katıldı. Taylandlı kaymakam konuşmasında, “Burada bugün bu yardımları yapan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Rahmetul-İslam Cami imamı Davud Bin Osman ise, Türkiye’den kurbanlarını gönderenlere teşekkür ederek, dağıtılacak etler ile yüzlerce ev halkının yüzünün güleceğini söyledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri