Kimse Yok Mu Şanlıurfa'da 10 Bin Aileye Düzenli Yardım Ulaştırıyor

Şanlıurfa’da 10 bin aileye düzenli yardım yapan Kimse Yok Mu Derneği, bayram öncesi mağdur ailelere bayramlık ulaştırdı. Derneğin Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin, bayram öncesi ailelerle görüşerek ihtiyaçlarını not aldı, sorunlarını...

Şanlıurfa’da 10 bin aileye düzenli yardım yapan Kimse Yok Mu Derneği, bayram öncesi mağdur ailelere bayramlık ulaştırdı. Derneğin Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin, bayram öncesi ailelerle görüşerek ihtiyaçlarını not aldı, sorunlarını dinledi. Şahin, ziyaret ettiği ailelerden biri de geçen yıl 8 bin liralık elektrik faturasını ödeyemediği için 14 yaşındaki kızını evlendirmeye kalkan Ay ailesi idi. Ay ailesi Bakanlar Kurulu'nca Kimse Yok Mu Derneği’nin izinsiz yardım toplama yetkisinin elinden alınmasını endişe ile karşıladığını belirtti. 8 bin liralık elektrik faturası için 14 yaşındaki kızını evlendirmeye çalışılan Güler Ay, Kimse Yok Mu Derneği’ne minnet borçlu olduğunu söyledi. “Beni evlendirmekten kurtardılar” diyen Ay, derneğe teşekkürlerini sundu. Elektrik faturasını ödemek için kızını evlendirmeye kalkan anne Zehra Ay ise, “Onlara kurban olayım” diyerek minnet duygusunu ifade etti. Anne Ay, “Faturamızı ödediler, bizi ayakta tutular. Kendilerine kurban olayım” ifadelerine yer verirken, Baba Hamet Ay, "babalık yaptılar, faturamızı ödediler, Allah razı olsun.” şeklinde hissiyatını paylaştı.

Şahin’in ziyaret ettiği başka bir aile ise Hülagü ailesi. Evlenme çağına gelen kızının çeyizini almak için derneğin kapısını çalan ailenin tüm çeyiz ihtiyacı karşılanmış. 4 yıldır dernekten düzenli yardım aldığını kaydeden Behice Hülagü, “4 yıldır her ihtiyacımızı görüyorlar. Kızım gelin olurken tüm cehizini yaptılar. Okula giden çocuklarımızın ihtiyacını karşılıyor, kurban etini kapımıza kadar getiriyorlar. Allah razı olsun yardımlarının devam etmesini isteriz. Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür ederiz. Onlar olmasa biz ne yaparız? Biz o derneğin devam etmesini isteriz.” ifadelerine yer verdi.

“BU KADAR FAKİR FUKARANIN RIZKINA NEDEN ENGEL OLUYORLAR Kİ?”

4 yıldır aralıksız yardım alan başkası da Babacan ailesi. Eşinden boşanan ve iki çocuğu ile yalnız başına kalan Hatice Babacan, tüm ihtiyaçlarının dernek tarafından karşılandığını belirtiyor. Babacan, “Dar günümde elimde tutular. Oturma gurubu verdiler, çocukların kırtasiyesini karşılıyorlar. Her ihtiyacımızı karşılıyorlar. Bu kadar fakir fukaranın rızkını neden kapatıyorlar ki? O kadar dar günümüz oldu onlar elimizden tuttu. Burası kapanırsa daha perişan oluruz.” diye ifade etti.

Derneğin Şanlıurfa'da ciddi bir kitleye ulaştığını aktaran Şube Müdürü Fevzi Şahin, şu bilgileri verdi; “Bizim 9 bin civarında kayıtlı yerli mağdurumuz var. Bin 500 de Suriyeli mağdur aile var. Bunlardan her ay, 6 ayda bir yardım ettiğimiz mağdurlar var. Bazılarına da dönemsel yardım yapıyoruz. Düzenli yardımların dışında sınır bir kentte yaşamamız nedeniyle olağanüstü durumlar yaşanabiliyor. Suruç’taki son olaylar da bunlardan biri. Giyim yardımı yapıyoruz. Bayramda et isteniyor, okul zamanında kırtasiye için kapımızı çalıyorlar.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri