Kimse Yok Mu, Pakistan'da 500 Katarak Ameliyatıyla Fakir Halkı Sevindirdi

Pakistan’da ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan Kimse Yok Mu Derneği, ülkede başlattığı katarakt ameliyatları ile dar gelirli vatandaşların derdine çare oluyor.Pakistan’ın Hayber Paktunya eyaletindeki Dera İsmail Khan şehrinde...

Pakistan’da ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan Kimse Yok Mu Derneği, ülkede başlattığı katarakt ameliyatları ile dar gelirli vatandaşların derdine çare oluyor.

Pakistan’ın Hayber Paktunya eyaletindeki Dera İsmail Khan şehrinde katarakt ameliyatları başlatan Kimse Yok Mu, 5 bin insanın sağlıklı görebilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Kimse Yok Mu kardeş ülke Pakistan’ın Hayber Paktunya eyaletinde Haziran'da 218 ve Eylül'de de 274 olmak üzere toplamda 492 mağdur ve yoksul hastaya ücretsiz katarakt ameliyatı yaparak bölge insanın Türk insanına beslediği sevginin pekiştirilmesine vesile oldu.

Hayber Paktunya eyaletinde Eylül ayı içerisinde ikinci grup katarakt ameliyatları başlatılarak bir hafta içinde 274 hasta sağlına kavuşturuldu.

Türk halkına teşekkür ettiğini söyleyen bir hasta, "Allah sizlere bereket versin. Daha çok şeyler nasip etsin. Çocuklarınıza ömür versin. Bizim gibi garip insanlara yardım ettiniz. Allah sizlere cennet nasip eylesin." diyerek dua etti.

Haziran 2014'te başlayan katarak ameliyatı kampanyası ile ayda 300, toplamda ise 5 bin civarında hastanın tedavi edilmesi amaçlanıyor. Pakistan ile Türk halkı arasındaki sevgi bağını güçlendiren Kimse Yok Mu'nun kampanyası sayesinde halk hastaneye gelip ücretsiz katarakt ameliyatı olabiliyor.

Kampanya çerçevesinde hastanede çalışan doktorlar, her ay fakir bölgelerdeki bir okula göz muayenesi yapmaya gidiyorlar. Muayene sonrası mağdur öğrencilere ücretsiz tedavi ve ilaç imkanı sunuluyor.

Dera İsmail Khan şehrinde, ameliyatların başlaması sebebi ile düzenlenen kampanya açılış programına önemli devlet adamları katılmıştı. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Hayber Paktunya eyaleti Gelir Tüketim ve Vergi Bakanı Gandapur, "Kimse Yok Mu Derneği burada fakir insanların dertlerine çare oluyor. Kimse Yok Mu’ya bu fakir halka sunduğu büyük imkandan dolayı teşekkür ediyorum.’’ ifadeleri ile derneğin önemine vurgu yapmıştı.

Programa ayrıca, Pakistan Federal Meclis eski Başkan Yardımcısı Faysal Kundi, Dere İsmail Khan Vali Yardımcısı İrfan Mesut ve Kimse Yok Mu Pakistan temsilcisi Özcan İnan katılmıştı.

Kimse Yok Mu, Eylül ayı zarfında Pakistan’da 2 bin 47 mağdur göz hastasını ücretsiz muayene ederken, bin 247 hastaya ücretsiz ilaç ve 182 hastaya gözlük temin etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri