Kimse Yok Mu, Özel Burçlu Öğrencilerin Su Kuyusu Hayalini Gerçeğe Dönüştürdü

Adana Özel Burç Üçgül Lisesi öğrencilerinin, Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Afrika’da su kuyusu açma girişimleri sonuç verdi. Öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte aralarında topladıkları para, tiyatro gösterisi düzenleyip elde...

Adana Özel Burç Üçgül Lisesi öğrencilerinin, Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Afrika’da su kuyusu açma girişimleri sonuç verdi. Öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte aralarında topladıkları para, tiyatro gösterisi düzenleyip elde ettiği gelir ve okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hasan Yeter’in anne-babası hayrına Kimse Yok Mu Derneği tarafından Kamerun’da iki ayrı su kuyusu açıldı. Su kuyularının belgeleri, Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Ömer Gülçür tarafından öğrenciler ve Yeter’e takdim edildi.

Düzenlenen törende konuşan Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Ömer Gülçür, dünyanın dörtte üçünün su olmasına rağmen temiz su kaynaklarının az olduğunu belirterek, “Temiz su kaynağı Afrika’da çok az. Bu manada Afrika’da hastalıkların çok olmasının sebebi bu. Temiz su olmadığı için bizlerin ayaklarımızı yıkamayacağımız sular orada içme suyu olarak kullanılıyor. Kimse Yok Mu Derneği çok önemli bir işlevi yerine getiriyor, birçoğumuz bunun farkında değiliz. Kimse Yok Mu Derneği Adana’da 499 tane yetime bakıyoruz.” dedi.

Özel Burç Üçgül Lisesi Müdürü Gürol Gürsoy da kendilerinin bu hayrı yapmasına vesile olan Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür etti. Okul olarak ayrı bir faaliyete imza attıklarının altını çizen Gürsoy, “Bir sene depremzedelere yardım, bir sene katarakt ameliyatıyla ilgili yardım, bir sene su kuyusu derken, her sene güzel bir yardım faaliyetine imza atıyoruz. Bu tip faaliyetler bizim için çok önemli.” dedi. Gürsoy ayrıca, Kimse Yok Mu Derneği tarafından Adana’da sahip çıkılacak 500 yetimin masraflarını okul olarak karşılanması sözü verdi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hasan Yeter ise Peygamberimiz'e (sas) gelen bir arkadaşının, “Anam, babam vefat etti, onların arkasından nasıl bir hayır yapsam” dediğinde, Efendimiz'in (sas) tek kelimeyle “Su” diye cevap verdiğini hatırlatarak, “Biz bu kampanyaya onun için başladık. Benim çocuklarla birlikte yapmak istediğim buydu. Geçmişte kalan büyüklerimize, aile yakınlarımıza arkalarından hayır hasenatta bulunmak en büyük yardım olacaktı. Çocuklar sağolsunlar, öğretmenleriyle birlikte sınıf sınıf ailelere ulaşarak hedefimize ulaştık.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Nurefşan Bayhan da masrafı nasıl karşılayacakları konusunda arkadaşlarıyla görüştüklerini belirterek, “O okulumuzda geleneksel tiyatro gösterileri var ve biz bu gösterilerin bu seneki hasılatının su kuyusuna gönderilmesini kararlaştırdık. Kalan kısmı da kendi aramızda, arkadaşlarımızdan, yakınlarımızdan toplayarak Afrika’da su kuyusu açtırmış olduk. Afrika’daki çocuklar suya kavuşmuş oldu. Çok sevinçliyiz.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri