Kimse Yok Mu Gönüllüleri, Bursa'da 600 Aileye Kurban Eti Dağıttı

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi gönüllüleri, şehirde yaşayan 600 aileye kurban eti dağıttı. Duygulu anların yaşandığı ikram sırasında, çocukları ete kavuşan aileler hayırseverlere ve dernek gönüllülerine dua etti. Kimse Yok Mu Derneği’nin...

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi gönüllüleri, şehirde yaşayan 600 aileye kurban eti dağıttı. Duygulu anların yaşandığı ikram sırasında, çocukları ete kavuşan aileler hayırseverlere ve dernek gönüllülerine dua etti.

Kimse Yok Mu Derneği’nin lojistik binasında poşetlenip kolilere konulan etler, sabahın erken saatlerinde 50 araçlık gönüllü ekibi tarafından belirlenen adreslere götürüldü. Yıl boyunca gıda, giysi, kira gibi ihtiyaçları karşılanan mağdur ailelere, Kurban Bayramı’nda da et ikram edildi. Çocukları ile Kimse Yok Mu’nun yolunu gözleyen aileler büyük sevinç yaşadı.

Pınarbaşı Mahallesi’nde iki odalı bir evde tek başına yaşam mücadelesi veren Saim Çeşme, koltuk değnekleri ile güçlükle kapıyı açıp et aldığı Kimse Yok Mu Derneği görevlilerine teşekkür etti. Çocukları olmasına rağmen ‘var ama yok’ diyen yaşlı adam, derneğe duacı olduğunu kaydetti. Dernek gönüllülerinin, ‘seni daha düz bir eve çıkartalım, olur mu’ şeklindeki sözlerine ise, ‘çok güzel olur’ şeklinde karşılık verdi.

5 çocuğu ile kirada oturan Tülay Çelikpençe de Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür etti. Kurban Bayramı'nda komşularının bir miktar et getirdiğini belirten Çelikpençe, “Sağ olsunlar, Allah kabul etsin. Derneğe yeni başvurduk, birkaç ay oldu, şimdi et getirmişler. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

AYDIN: ALLAH HAYIRSEVERLERDEN RAZI OLSUN

5 çocuk annesi Emire Aydın da Kimse Yok Mu'nun bir yıldır kendisine gıda ve giyim yardımı yaptığını, geçen sene de kurban eti verdiğini hatırlatarak, “Allah razı olsun hayırseverlerden, onların yardımı ile yardıma muhtaç olanlar seviniyorlar.” dedi.

Kimse Yok Mu gönüllüsü Ayşe Durmaz, ‘bayram sevindiğin kadar değil, sevindirdiğin kadar bayramdır’ sözünü hatırlatarak, şunları söyledi: “Yani o gülümsemeleri, mutlu olanları gördüğümüz zaman bayram oluyor. Gerçek bayram buymuş ve biz o gerçek bayramı yaşıyoruz günüllülerimiz ile birlikte. Allah hepimize bu gerçek bayramı yaşamayı nasip etsin. Ama hep biz yaşamayalım, bu bayramı ihtiyaç sahibi ailelerimiz de yaşasın istiyoruz.”

HİZAN: MAĞDURLARIN DUASI İLE YARDIMLARI KESİLMEYECEK

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, hayırseverlerin bu yılda coşkulu bir şeklide yardımlarını sürdürdüğünü belirtti. 50-60 gün boyunca Bursa’da kurban eti dağıtacağını vurgulayan Hizan, şöyle konuştu: “Bursa’mızın en ücra köşelerine kadar gerçekten bizim yolumuzu gözleyen, kurban bekleyen, bir yıl boyunca belki bir dirhem et bulamamış kardeşlerimizin gönüllerini almak adına bu etler dağıtılacak. Ben şuna inanıyorum, Kimse Yok Mu derneği olarak, şu son günlerde yaşadığımız bir kısım mağduriyetin, yine şefkatli gönüllerde, hayırsever gönüllerde eriyerek daha güzel hizmetlere vesile olacağına inanıyorum. Bunlardan haberdar olan mağdurlarımız da dua dua Allah’a yalvarıyorlar. Mağdurlarla, mazlumlarla Allah arasında bir perde yok. O dualar da bu yardımların kesilmemesi, artarak devam etmesi yönünde, biz kalbimizle, bedenimizle, her şeyimizle memleketimizin ve Bursa’nın hizmetindeyiz.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri