Kimse Yok Mu Gönüllüleri Bilge Köyünün Yetimlerini Unutmadı

Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, Mardin'de bin 440 aile ile gönül köprüsü kurdu. Mardin merkez, 9 ilçe ve 550 köyde fakir ailelere kurban eti ve çeşitli yardımlar dağıtan gönüllüler,...

Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, Mardin'de bin 440 aile ile gönül köprüsü kurdu. Mardin merkez, 9 ilçe ve 550 köyde fakir ailelere kurban eti ve çeşitli yardımlar dağıtan gönüllüler, 2009 yılında 44 kişinin katledildiği Bilge köyünü de ziyaret etti.

Aralarında sunucu ve televizyoncu Ahmet Bozkuş, Kimse Yok Mu Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Özkalay, sanatçı Ertuğrul Erkişi, eşi Aslıhan Erkişi ile Samanyolu televizyonunda yayınlanan İki Dünya Arasında dizisinin oyuncuları ile gönüllülerden oluşan grup, köyde fakir ve mağdur olan ailelere kurban eti ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Yetim çocukları da unutmayan Kimse Yok Mu gönüllüleri köy meydanında toplanan çocuklara çeşitli oyuncaklar ve hediyeler verdi.

Duygusal anların yaşandığı Bilge köyünde karşılarında Kimse Yok Mu gönüllülerini gören Bilge köyü sakinleri gelen misafirlerine şeker ve kolonya ikram etti. Yaşanan olaydan sonra köyü bir tek Kimse Yok Mu Derneği'nin unutmadığını belirten köylüler, gelen misafirlere teşekkür etti. Yanlarında getirdikleri hediyeleri kardeş aileleri ile paylaşan gönüllüler, her gittikleri evde misafirperverlik ve kardeşlik duyguları ile karşılaştı. Kimse Yok Mu gönüllüleri, karşılaştıkları manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Kurban Bayramı öncesi hükümetin Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım toplama yetkisini kaldırmasına tepki gösteren Bilge köylüleri, tepkilerini göstermek için Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na mektup yazacaklarını ifade etti.

'İNŞALLAH KALBİMİZDE VE MİLLETİN KALBİNDE BİR MERHAMET DEPREMİ OLUŞUR'

Derneğin her bayramda olduğu gibi bu bayramda da kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Bilge köyü eski muhtarı Abdurrahman Çelebi, derneğin yardım toplama izninin iptal edilmesine çok üzüldüğünü söyledi. Kimse Yok Mu Derneği'nin zor zamanlarında hep yanlarında olduğunu belirten Bilge köyü eski muhtarı Abdurahman Çelebi, "Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım toplama yetkisinin kaldırılmasını televizyondan öğrendik. Keşke bunu yüzümüze söylemeselerdi. Çok üzüldüm. Kimse Yok Mu gerçek bir dernektir. 6 yıldır her bayramda zor zamanlarımızda bizi yalnız bırakmadı. Katliam olduğu zaman da 3 ay boyunca bizim yanımızda kaldılar. Kimse Yok Mu Derneği sevdiğim bir dernektir. 5 yıllık muhtarlık yaptım. Onların iyi niyetini gördüm." şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği gönüllerinin Allah için çalışan insanlar olduğunu ifade eden Çelebi, "Kimse Yok Mu Derneği katliamın izlerini çocuklarımıza unuturdu. Derneğin kapanmasını kabul etmiyorum. Ben Başbakan'a ve Cumhurbaşkanı'na dilekçe yazacağım. Kesinlikle kabul etmem. Bir vatandaş olarak, bir aza olarak benim gördüklerimi söyleyeceğim. Ben bu dernekten kötülük görmedim." ifadelerini kullandı.

'Bayramda evinden uzakta olmak' ifadesinin hüzünlü gibi geldiğini belirten televizyoncu Ahmet Bozkuş ise 2009 yılında o acı hatıra ile o acı olayla hatırladıklarını söyledi. Bozkuş, "Bayramda iyi ki ailemizden uzaktayız. Bilge köyündeyiz. İyi ki buradayız. İyi ki Kimse Yok Mu Derneği buraya getirdi. Şayet Kimse Yok Mu gibi bir organizasyon olmasaydı biz sadece uzaktan dua edecektik. Üzülecektik. Ama maddi olarak buraya maddi yardım getiremeyecektik. Bir yetimin, bir öksüzün, bir dulun dua etmesi, Allah razı olması demesi kadar kıymetli bir şey yoktur. Burada 60'a yakın yetim vardır. Yetimin başını okşamak kalpte bir kıpırdatma, bir heyecan oluşturur. İnşallah bizim kalbimizde ve milletin kalbinde bir merhamet depremi oluşur. İnşallah Kimse Yok Mu'nun yardım yapma yetkisinin iptali gibi konularda yeniden düşünülür ve vicdanlarda yankı bulur. Bu imzalardan vazgeçerler. Burada insanlar mağdur olacaklar. Kaybeden ise yardıma muhtaç fakirlerdir." diye konuştu.

Bilge köyü sakinleri ve eski muhtar Abdurrahim Çelebi, kendilerini unutmayan Kimse Yok Mu Derneği'ne ve gönüllülere teşekkür etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri