‘kimse Yok Mu Derneği'nin Yetkisini Elinden Alanları Allah'a Havale Ediyoruz’

Şırnak il merkezi başta olmak üzere Cizre, Silopi, İdil, Güçlükonak, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi bin 224 aileye Kimse Yok Mu Derneği tarafından kurban eti verildi. Kimse Yok Mu’nun yardım toplama yetkisine...

Şırnak il merkezi başta olmak üzere Cizre, Silopi, İdil, Güçlükonak, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi bin 224 aileye Kimse Yok Mu Derneği tarafından kurban eti verildi. Kimse Yok Mu’nun yardım toplama yetkisine yapılan müdahalelere karşı çok üzüldüklerini ifade eden Şırnaklı aileler, bu durumu Allah'a havale ettiklerini söylüyor.

    Dünya'nın dört tarafına yardım koşturan Kimse Yok Mu gönüllüler, gönülleri fethetmeye devam ediyor. Son zamanlarda hükümet tarafından Kimse Yok Mu’ya yapılan müdahalelere rağmen geri adım atmayan gönüllüler, ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşmaya devam ediyor. Dünyanın dört tarafına yardım götüren Kimse Yok Mu gönüllüleri her sene olduğu gibi bu sene de Türkiye’nin doğusuna geldi. Sınırın sıfır noktasında bulunan ve Irak-Suriye sınırında bulunan Şırnak’a gelen gönüllüler, buradaki ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret edip kurban eti dağıttı.

    Gönülleri fetheden gönüllüler, ailelerin hayır duası da aldı. Hükümet tarafından Kurban Bayramı’na yakın bir zamanda Kimse Yok Mu’ya yapılan müdahalelerin manidar olduğunu söyleyen aileler, bu tür müdahaleleri Allah’a havale ettiklerini ifade ediyor. İstanbul-Maltepe ve Hatay’dan gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, Şırnak’ta bin 224 ihtiyaç sahibi aileye Kurban eti dağıttı.

    Kimse Yok Mu’nun yardım toplama yetkisine müdahale, ihtiyaç sahibi aileleri derinden üzdü. Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım toplama yetkisine yapılan müdahaleleri televizyonda duyduğunu söyleyen Semia Omput isimli kadın, bu duruma çok üzüldüklerini söyledi. Hükümet tarafından Kimse Yok Mu’ya yapılan müdahaleleri Allah’a havale ettiğini ifade eden Perihan Ecim de, dernek tarafından yapılan yardımların sadece fakirlere yapıldığını söyleyerek böyle bir müdahaleye anlam veremediklerini dile getiriyor. Derneğin yardım toplama yetkisine yapılan müdahalenin çok yanlış olduğunu vurgulayan Şükriye Ayaz ise “Birisi bir yardım verdiği zaman veren elden diğer elin haberi olmaması gerekirken, bunlar böyle bir şeyin yapmasını çok yanlış görüyorum. Yani devletten izin alarak hayır verilmesi yanlış bir şeydir.” dedi.

    "HAYATIMDA UNUTAMAYACAĞIM BİR BAYRAM YAŞADIM"

    İstanbul’dan Cizre’ye kurban eti dağıtmaya gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinden Mehmet Başaran, "Biz buraya bir şey vermeye değil de bir şey almaya gelmişiz. Biz öyle görüyoruz. Bu insanların güzelliğini gördük. Her şey de hallerinden memnunlar, razılardır. Şu hallerine rağmen mutlular yani. Şu kadar sıkıntılara rağmen çocukların yüzlerinde güller açıyor. Ben şahsen bu duruma karşı çok mahcup oldum. İstanbul’dan kalktık geldik bunlarla bayramı geçirmeye ama ben bunlardan çok şey öğrendim. Biz gönüllü olarak geliyoruz. Bir grupla beraber geldik. İstanbul’da inşaat malzeme işleriyle uğraşıyorum. Hayatımda unutamayacağım bir bayram yaşadım." diye konuştu.

    İstanbul’dan buraya gönülleri yapmaya geldiklerini söyleyen 75 yaşındaki Yaşar Topaloğlu da şunları söyledi: "Gönülleri yıkmaya değil yapmaya geldik. Ama çok kırık gönüllü insanları gördük. 75 yaşındayım hayatımda böyle bir bayram geçirdiğimi görmedim. Akabinde dolaştıkça o güzel ve sevimli bakışlarıyla o yavru çocukları sevinçli görünce biraz kendime geldim, yoksa kendimi yitirmiş sayıyordum. Buradaki halk yardım eliyle koşarken bizde onlara yardımcı olmaya geldik."

    "HER KIŞIN SONU BAHARDIR, BU DA GEÇECEK"

    Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak İstanbul’dan çoluğunu çocuğunu bırakıp geldiklerini ifade eden başka bir gönüllü Yüksel Öz ise "Kimse Yok Mu değil de kimse var diye geldik. Bir süreç var. Bu ülke bizim ülkemiz, bu vatan bizim vatanımız. Bir kış yaşıyoruz, bir süreç yaşıyoruz. İnşallah bu kış bahara dönecek. Bu süreçte ben kesinlikle inanmıyorum, Kimse Yok Mu’nun kapanacağını. Kapanmayacak ama şuanda bir sıkıntı var. Bir süreç yaşanıyor. İnşallah insanlar bunu zamanla aşacak. Bu kış bahara dönecek inşallah. Buradaki insanların ümitleri, tebessümleri, güçleri gerçekten bize umut oluyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri