Kimse Yok Mu Bosna'da Kurban Kesti

Kimse Yok Mu Derneği tarafından Bosna-Hersek'in Zenitsa ve Bihaç'a bölgelerinde kesilen kurbanlar, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Derneğin temsilciler, kurbanları kesmeden önce, Bosna-Hersek İslami Birliği Vakıfı Müdürlüğü'nü ve Yetimler...

Kimse Yok Mu Derneği tarafından Bosna-Hersek'in Zenitsa ve Bihaç'a bölgelerinde kesilen kurbanlar, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Derneğin temsilciler, kurbanları kesmeden önce, Bosna-Hersek İslami Birliği Vakıfı Müdürlüğü'nü ve Yetimler Okulu'nu ziyaret etti. Vakıflar Müdürü Senaid Zayimoviç, Kimse Yok Mu Derneği'nin Bosna-Hersek'te 2002 yılından beri faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, bundan dolayı teşekkür etti.

Zayimoviç, "Kimse Yok Mu'nun yardımları özellikle Mayıs ayında yaşadığımız sel felaketi döneminde ilaç gibi geldi. O zamanlarda Kimse Yok Mu'dan yaklaşık 16 TIR yardım aldık . Kimse Yok Mu, sınırları, milletleri yada hiç bir etnik bariyeri ayrıt etmeden yardımlarını dağıtıyor. Bize gelen yardımların değeri para ile biçilmez, ama ondan daha değerli olan bir gönül bağı var. Sizde bulunan 'ihtiyacı olan birilere yardımcı olmamız gerekiyor' hissi, yaptığınız her şeyden daha da değerli." şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu'nun Bosna'daki partneri 'Ümit Kaynağı Derneği Müdürü Harun Tursanoviç ise "Kimse Yok Mu ile birkaç yıl önce bazı projelere ortak olarak girmeye kararı verdik. Kimse Yok Mu'nun temsilcilerin çalışmalarını örnek alarak, biz de burada aynısını uygulamaya çalıştık. Öncellikle anne ve babası yada, annesi ve babasından biri olmayan öğrencilere burs verdik. Onun yanında birkaç yıl boyunca bütün Bosna çapında iftar organizasyonu yaptık. En son da kurban kesimi ve dağıtımı yapıyoruz." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri