Kimse Yok Mu 'Boş Biberonla Bebeğini Avutan' Anne Ve 3 Çocuğuna Sahip Çıktı

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde çaresiz anne ve 3 çocuğuna Kimse Yok mu Derneği sahip çıktı. Boş biberonla 2,5 aylık Elif Nur isimli bebeğini avutmaya çalışan anne Zeynep Çakıroğlu'nun (27) dramının basında ve sosyal medyada yer alması...

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde çaresiz anne ve 3 çocuğuna Kimse Yok mu Derneği sahip çıktı. Boş biberonla 2,5 aylık Elif Nur isimli bebeğini avutmaya çalışan anne Zeynep Çakıroğlu'nun (27) dramının basında ve sosyal medyada yer alması üzerine aileye sahip çıkma sözü veren Kimse Yok Mu Derneği, sözünü tuttu. İlk etapta ailenin ev sahibine olan bin 700 liralık kira borcu ödendi, ardından gıda yardımı yapıldı. Daha sonra her ay 400 lira civarında yardımın yanı sıra ailenin kışlık odun kömür ve giysi ihtiyacı karşılanacak. Çocuklarıyla yüzü gülen Zeynep Çakıroğlu, “Çocuklarımı aç bırakmadınız, her şeyimize koştunuz. Allah razı olsun." dedi.

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde, eşinin hapse düşmesi sonucu 3 çocuğuyla açlıkla baş başa kalan Çakıroğlu ailesinin mağduriyeti giderildi. Ailenin dramının, “Boş biberonla 2,5 aylık bebeğini avutuyor” başlığıyla gündeme taşınması sonucu, Türkiye’nin dört bir tarafından hayırsever vatandaşların para ve gıda yardımının ardından Kimse Yok Mu Derneği aileyi yalnız bırakmadı. İlk etapta ev sahibinin ödenmezse evden atmakla tehdit ettiği Çakıroğlu ailesinin toplam bin 700 liralık kira ücretini ödeyen dernek, daha sonra kendi imkânlarıyla kira, gıda, çocukların mama ve bez giderleri için aylık 400 lira civarında aylık yardım kararı aldı. Bunun için aile adına hesap açtırıldı. Bu arada, kışlık odun ve kömür ihtiyaçları ile giyecek yardımının da devam edeceği öğrenildi.

Kimse Yok Mu Derneği’nin gönüllülerinin yaptığı yardımlarla, imkanları ölçüsünde aileye aylık sabit ödemeyi ve kışın odun kömür, giysi ve gıda yardımları yapmaya karar verildi.

Çakıroğlu ailesine gıda paketini götüren Kimse Yok Mu Temsilcisi Fikret Sarıhan, “Zeynep Hanım'ın beyanına göre bin 700 lira kira borcu var. Bunu Kimse Yok Mu olarak üstlendik ve ödedik. Ev sahibinden borcunu aldığına dair belge istedik. Kira borcunu kapattıktan sonra Ziraat Bankası'na açtıracağı hesaba, Kimse Yok Mu olarak aylık sabit 400 lira civarında ev ihtiyacı için para verilecek. Bunu aylık net miktarlar şeklinde gerçekleştireceğiz. Aileyi aç ve açıkta bırakmayacağız.” diye konuştu.

Dernek yetkililerine ve hayırsever vatandaşlara dua eden Zeynep Çakıroğlu ise şunları söyledi: “Ereğli’den erzak ve bir miktar para geldi. Bazı hayırsever vatandaşlar yardımda bulundu. Allah razı olsun. Kimse Yok Mu Derneği’nden erzak geldi. Ev sahibine ulaşınca kira borcumu karşıladılar. En çok Kimse Yok Mu Derneği’nden yardım geldi. Çocuklarımı aç bırakmadınız, her şeyime koştunuz. Ev sahibine kadar koştunuz. Allah hepinizden razı olsun.”

GENEL BAŞKAN CİNGÖZ 'AİLEYE SAHİP ÇIKACAĞIZ' DEMİŞTİ

Ailenin mağduriyetinin sosyal medyada yer almasıyla Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, önce tweet hesabından aileye sahip çıkılacağını duyurmuş, daha sonra Zonguldak Temsilcisi Sarıhan’a, ailenin her türlü ihtiyacının giderilmesi talimatını vermişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri