Kimse Yok Mu, Afganistan'da 6 Bin Aileye Et Dağıttı

Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramı'nda da Afganistan'ın 6 vilayetinde yaklaşık 550 büyük baş hayvan keserek, 6 bin fakir aileye kez daha bayram yaşattı.Afganistan’ın başkenti Kabil başta olmak üzere, Herat, Kandahr, Celalabad, Mezar-i Şerif,...

Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramı'nda da Afganistan'ın 6 vilayetinde yaklaşık 550 büyük baş hayvan keserek, 6 bin fakir aileye kez daha bayram yaşattı.

Afganistan’ın başkenti Kabil başta olmak üzere, Herat, Kandahr, Celalabad, Mezar-i Şerif, Şibirgan vilayetlerinde, Afgan - Türk Çağ Eğitim Kurumları (ATCE), Kimse Yok Mu Derneği, Afgan ve Türk işadamları ve öğrenciler tarafından organize edilen Kurban eti dağıtımı kampanyası, 6 bin fakir ve yoksul Afgan ailesinin bayramına neşe katı.

Bayramın ilk günü başlayıp 3 gün devam eden bu organizasyona Türkiye’den Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri ve işadamları da katıldı.

İstanbul’dan gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinden Metin Özal, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan), “Afganistan’a kurban için geldik. Memleketimizden uzakta, dünyanın bir ucunda kurbanı arkadaşlarımızla paylaşmak çok güzel bir duygu. Burada gördüğümüz bu duygular bizi çok heyecanlandırdı. Kurbanın anlamını ve güzelliğini burada yaşamış olduk. Burada ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ve onlarla bir şey paylaşmak çok güzel. Buraları bu şekille getiren arkadaşlardan Allah razı olsun. Yapılan organizasyon çok güzel. Herkese tavsiyem kurban bayramları evlerde geçmesin. Gelip bu ortamları görmelerini tavsiye ediyorum.” diyerek düşüncelerini aktardı.

Türkiye’den gelerek gönül köprüsü kurmaya çalışan öğretmenlerden Gürkan Koç’un babası Hasan Koç, kurban münasebetiyle Afganistan’a geldiğini dile getirerek, düzenlenen ortamı görerek çok duygulandığını ifade etti. Kimse Yok Mu Derneği ve bu işe gönül verenlere teşekkürlerini arz eden Koç, “Burada yapılan hizmetleri görmeyen gözlere ne diyeyim. Konuşacak çok şey var ama kendimi ifade edemiyorum. Çok büyük bir hizmet. Hepinizden Allah razı olsun. Bu vesileyle bütün Müslümanların bayramlarını kutluyorum. Hizmet hareketine tebrik ediyorum.” dedi.

“Hacılarımızın hacları kabul olsun" ifadeleriyle başlayan ve kurban eti almaya gelen yaşlı Afgan kadın, "Bu hayra adım atan herkesin ismi Allah nezdinde yazılıdır. 8 aydır devletimiz yoktu. Herkes aç susuzdu. Bu fakirlerin burada nasibi varmış, et almak için gelmişler. Allah kabul etsin. Kurban veren herkes Allah’a, dine, Kuran’a ve peygambere, yardım etmiş.” diyerek bu sevap köprüsünü inşa eden herkese teşekkür etti.

Afgan - Türk okullarının 20 seneden bu yana kurban faaliyetlerini götürdüğünü dile getiren ATCE Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmad Fawad Haydari, “Okullarımız ülkenin 6 vilayetinde yaklaşık 4 bin öğrenciyle eğitim faaliyetlerinde devam etmekte. Kimse Yok Mu Derneği'nin insani yardım faaliyetlerinde bize yakından yardım etmekte.” diyerek Türk halkının bayramını tebrik etti.

Kurbanlıklarını fakir ve yoksul Afganlara gönderen hayırsever insanlara bir kez daha teşekkür eden Haydari, bu sene de ülkenin 6 vilayetinde 550 büyük baş kesilerek, 6 bin fakir aileye dağıtıldığını aktardı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri