“Kimse Konya'yı çantada keklik görmesin”

Konyalı'nın büyük bir değişim istediğini dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kimse, Konya'yı çantada keklik görmesin.  Konya'ya daha fazla gelmeliyiz, daha fazla konuşmalıyız, Konya büyük bir yer” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da çeşitli programlarının ardından Tv42'de yayınlanan Sümen Altı programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu, Gazeteciler M. Enes Turbil ve Emre Özgül'ün sorularını yanıtladı. Konya özelinde de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Konya'ya en son 2018 yılında geldiğini hatırlattı. 4 yıllık süreç içerisinde değişen bir Konya gördüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, “Konya'da sorunlar artmış. Çiftçinin, esnafın, sanayicinin birçok sorunu var. Konya bir tarım kenti. Konya, üniversite kenti. Konya, sanayi kenti. Konya'nın potansiyeli çok yüksek” dedi. Konya'da büyük bir değişim talebi gördüğünü de dile getiren Kılıçdaroğlu, “Konya, kimsenin çantada keklik göreceği bir şehir değildir. Konyalı değişim istiyor” şeklinde de konuştu.

KONYA'YA DAHA FAZLA GELMELİYİZ

Kılıçdaroğlu, Konya ile ilgili son olarak şunları ifade etti: “Konya'ya yıllarca gelmedik ki. Bir Konyalının sofrasına oturmadık, derdin nedir arkadaş demedik. Oturduk Ankara'da nutuklar çektik, biz doğruyu söylemek zorundayız. Oy alamıyorsak oturup sorunu kendimizde aramamız lazım. Konyalı da ne arayacaksın? Konyalı bildiğimiz Konyalı. Çalışıyor, üretiyor, kazanıyor. Bakıyor kim kendisi ile daha fazla ilişki kuruyorsa, dertlerini daha fazla dinliyorsa oraya meylediyor. Oyunu oraya veriyor. Konya'ya daha fazla gelmeliyiz, daha fazla konuşmalıyız, Konya büyük bir yer.”

“BİZ ADAYIMIZIN NİTELİKLERİNİ BELİRLEDİK”

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda da kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ona 6’lı masa karar verecek. Bir araya gelip, oturacağız. Çünkü Cumhurbaşkanı sıradan bir olay değil. Cumhurbaşkanlığında adayı belirlemekten çok daha önemli olan adayın yapacağı görevdir. Biz adayımızın niteliklerini belirledik. Toplumun her kesimini kucaklayacak, temiz adam olacak. Verilecek hesabı olmaması lazım. Kin, nefret duygusu taşımaması lazım. Devleti tanıması lazım. Belediye başkanlarının aday olması konusunu 6’lı masa toplantısında gündeme gelmedi.”

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPTI

Erdoğan'ın grup toplantısında kendisine yönelttiği 10 soruya cevap vermesinin ardından canlı yayında Erdoğan’a 10 soru yönelten Kılıçdaroğlu, erken seçim istedi. Kılıçdaroğlu, “Beyefendiyi bir an önce emekli etmemiz lazım” diyerek erken seçim çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında kendisine yönelttiği 10 soruya cevap vermesinin ardından bu defa da kendisi Erdoğan’a 10 soru yönelten Kılıçdaroğlu, sorularına henüz yanıt alamadığını söyledi.

BAŞÖRTÜLÜ KIZLARLA DA HELALLEŞMEMİZ GEREKİR

Kılıçdaroğlu, son olarak şunları ifade etti: “Başörtüsü olayını tekrar gündeme getirmek kadar sakat bir şey olmaz. Biz helalleşelim derken, aynı kusuru tekrar ederseniz bu doğru olmaz. Akla ziyandır bu, böyle bir şey aklımızın bir ucundan dahi geçmez. Hatta ben bunun bir adım daha ötesine giderek söyleyeyim. İkna odalarında başörtülü kızların başına gelenleri biliyoruz. Onlarla da oturup helalleşmemiz lazım” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (23)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri