'Kimse kıdem tazminatına dokunamaz'

Türkiye Posta, Telgraf, Telefon, Radyo ve Televizyon İşçileri ve Hizmetleri (T. HABER-İŞ) Sendikası, Konya Bölge Temsilciliği'ni açtı

Türkiye Posta, Telgraf, Telefon, Radyo ve Televizyon İşçileri ve Hizmetleri (T. HABER-İŞ) Sendikası, Konya Bölge Temsilciliği'ni açtı. T. HABER-İŞ Sendikası Konya Bölge Temsilciği'nin açılışına Genel Başkan Veli Solak ve Genel Merkez Yöneticileri de katıldı. Şems Mahallesi Şerafettin Caddesi üzerine açılan binada hizmet verecek olana T. HABER-İŞ Sendikası Konya Bölge Temsilciliği açılışında konuşan Genel Başkanı Veli Solak, sendikalarının Konya'da bölge temsilciliği olarak çalışacak olmasından mutlu olduklarını söyledi. "2010 yılının Mayıs ayında Konya dahil 6 şubemiz ekonomik tasarruflardan dolayı kapanmıştı. Konya kapanan şubemizin yerine bölge temsilciliği olarak tekrardan hizmete açıyoruz" diyen Veli Solak, "Konya'da bulunan işveren ve işçilerimize büyük görev düşüyor. Sendikamızın etkin çalışmalarına tekrardan başlaması gerekiyor. Sendikamızın Konya Bölge Temsilciği'nin kapanmaması dileğiyle tekrardan açmaktan çok mutluyuz" diye konuştu.

'KIDEM TAZMİNATI BİZİM EMEĞİMİZ'

Birkaç yöneticinin ortada olmayan kıdem tazminatının ortadan kaldırılacağı gibi asılsız söylentiler ortaya attığını da dile getiren T. HABER-İŞ Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, "Kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasıyla ilgili hükümetinde gündeminde böyle bir şey bulunmuyor. Kıdem tazminatının kaldırılmasıyla ilgili bir durum söz konusu olursa TÜRK-İŞ ülke genelinde greve gideriz açıklamasını yaptı. Kıdem tazminatı bizim emeğimizin kazanımıdır. Kıdem tazminatının kaldırılmasıyla ilgili bir durum olması mümkün değildir. Kimse kıdem tazminatına dokunamaz" ifadelerini kullandı.

T. HABER-İŞ Sendikası Konya Bölge Temsilcisi Ömer Şener ise, sendikalarının bölge temsilciliği olarak Konya'da daha önemli hizmetler vereceğini belirtti.

MUSTAFA AKÇA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri