Kimliğin Korunmasında Din Ve Dil Eğitimi Tartışıldı

Merkezi Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi'ndeki konferanslar serisine Eylül ayında bir yenisi daha eklendi. 'Kimliğin Korunmasında Din ve Dil Eğitiminin önemi' konulu konferansa Duisburg'daki sivil toplum kuruluş...

Merkezi Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi'ndeki konferanslar serisine Eylül ayında bir yenisi daha eklendi. 'Kimliğin Korunmasında Din ve Dil Eğitiminin önemi' konulu konferansa Duisburg'daki sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra akademisyen çevrelerden yoğun katılım oldu.

Açılışı eğitimci-ilahiyatçı Ali Topcuk tarafından yapılan ve Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi Başkanı Abdülcelil Karakaş'ın selamlama konuşmasıyla başlayan konferansta Adana Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Münir Yıldırım, Prof. Dr. Asım Yapıcı, Doç. Dr. Süleyman Dönmez, Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Yürük ve Dr. M. Mansur Gökcan’ın gerek tarihi bakış açısıyla örneklendirilmesi ve gerekse bilimsel bakışla izahı dikkat çekti.

Konferans daha sonraD uisburg'daki Avrupa Türk Birliği Derneği’nde devam etti. Prof. Dr. Asım Yapıcı başkanlığındaki ilmi heyet, STK temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya geldi. Genelde Batı Avrupa'da yaşayan göçmenlerin, özelde ise Almanya'daki Türk göçmenlerin 'din ve dil' eksenindeki kimlik problemleri masaya yatırıldı ve karşılıklı olarak problemlerin kaynağı, mevcut durumu ve çözüm yolları arandı. STK temsilcileri ve akademisyenlerin mevcut durumu izah eden açıklamaları ve geleceğe yönelik gerek Avrupa'da örgütlü STK'lar ve gerekse Türkiye'den beklentileri dile getirildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri