Kime Yok Mu'da Kıtalar Arası Bayramlaşma Günü

Kime Yok Mu Derneği'nin düzenlediği bayramlaşma törenine farklı ülkelerden gelip Türkiye'de eğitim gören yüzlerce öğrenci katıldı. Kimisi Haiti'deki büyük depremin, kimisi açlığın, kimisi de ülkelerindeki iç savaşın mağduru olan...

Kime Yok Mu Derneği'nin düzenlediği bayramlaşma törenine farklı ülkelerden gelip Türkiye'de eğitim gören yüzlerce öğrenci katıldı. Kimisi Haiti'deki büyük depremin, kimisi açlığın, kimisi de ülkelerindeki iç savaşın mağduru olan öğrenciler, ülkelerinde döndüklerinde kendilerinin de birer Kimse Yok Mu gönüllüsü olmak istediğini söyledi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Sultanbeyli'deki merkezinde bir araya gelen öğrenciler, Kurban Bayramı'nın ve kardeşliğin coşkusunu yaşadı. Düzenlenen törende bayramlaşan öğrenciler, söylenen şarkılara eşlik etti. Bayram harçlıklarını da alan öğrenciler, öğle yemeğinde kavurma, pilav ve tatlı yedi.

Programda konuşan, Kimse Yok mu Derneği Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Fazlıoğlu, bayramın bayram olabilmesinin en güzel yanının birlikte kucaklaşma ve dostça muhabbet olduğunu söyledi. Fazlıoğlu, öğrencilere seslenerek, “Bu fırsatı bizlere verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Sizler, Türkiye’de bizlerin misafiri olarak başımızın tacısınız.” diyen Hüseyin Fazlıoğlu, “Bizler Türkiye’de eğitimlerine destek verdiğimiz siz kardeşlerimizin tek başına buruk bayram geçirmesini hiç istemedik. Sizlerle bu yüzden bir araya gelmek istedik. Türkiye’de adet olarak bayramlarda büyüklerin elleri öpülür, harçlık alınır. Bizlerde bunu unutmadık. Bizlerde sizin aileleriniz yerine sizlere bu bayramda harçlık biz verelim dedik.” ifadelerini kullandı.

'ÜLKELERİNİZE DÖNDÜĞÜNÜZDE BİZİM BİRER GÖNÜLLÜMÜZ OLACAKSINIZ'

Kimse Yok mu Derneği dünyanın 113 ülkesinde faaliyet gösteren uluslararası bir yardım kuruluşu olduğunu belirten Fazlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de Kimse Yok Mu tarafından getirilerek, eğitim masrafları karşılanan yaklaşık 616 yabancı öğrenci bulunuyor. Bunların yaklaşık 350’si aramızda. Sizler eğitimlerini tamamlayıp, ülkelerinize döndüğünüzde bizim bir gönüllümüz olacaksınız. Muhtaç olan insanlara yardımlarını ulaştıracaksınız. Yardımlaşmanın ne demek olduğunu onlara anlatacaksınız. Son günlerde derneğimiz hakkında karalama kampanyası yapılıyor. Derneğimizden destek alan sizler şunu görüyorsunuz. Kimse Yok Mu, Allah rızası için onun hoşnutluğunu kazanmak, tüm dünyaya insanlık kardeşlik nasıl olunur göstermek için gayret ediyor. Bunun dışında hiçbir hedefi ve yaklaşımı yoktur. İnşallah buna devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herkesi bu derneğe gönüllü olmaya çağırıyorum.”

Programa katılan her öğrencinin Kimse Yok Mu ile bir tanışma hikayesi var. Bunlardan birisi büyük Haiti depremini yaşayan ve yakınlarını kaybeden Naason Dorsainvil. Kimse Yok Mu ile deprem sonrası tanıştığını anlatan Dorsainvil, "Fatih Üniversitesi'nde Matematik bölümü okuyorum. 4 yıl önce Haiti'de büyük bir deprem oldu. Birçok insan hayatını kaybetti. Kimse Yok Mu Derneği bize yardım etmek için geldi ve ben onlarla tanıştım. Bizim için üniversite okumak oldukça zordu. Ama Kimse Yok Mu sayesinde ben okuyorum." şeklinde konuştu.

'SURİYELİ MUHAMMED AVCI: DERNEĞİN SURİYELİLERE ÇOK BÜYÜK YARDIMIZ OLDU'

Suriye'de savaş başladıktan sonra Türkiye'ye gelen Muhammed Avcı da Kimse Yok Mu'ya teşekkür edenlerden. Dernek sayesinde okuduğunu ve şimdi Yıldız Teknik Üniversitesi'nde doktora yaptığını anlatan Avcı da "Savaş başladığında ben buraya geldim. Gelince Kimse Yok Mu Derneği ile tanıştım. Yardım olarak benim fırsatım oldu bu. Dernek ile buradaki Suriyeli aileler arasında bir bağlantı kurdum. Yenibosna, Avcılar tarafında yaklaşık 3 bin aile dernekten yardım alıyor. Birçok kişi yardımla eğitimine devam ediyor. Bu Suriyeliler için büyük bir destek oldu. Bu dernek eğitimli, amaçlı, uzun vadeli düşünen bir dernek. Bazı dernekler gelir bir şey dağıtır ve gider. Bu anlık bir yardım. Eğitim alanındaki yardımlar devamlı ve faydalı olur. İnşallah bu derneğe hiç bir zarar gelmeyecek. Böyle dernekleri falan ben Suriye'de görmedim. Ben bu derneği gördükten sonra inşallah her zaman bağımız koruyup biz de hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

'KLİNİK AÇINCA BEN DE BAŞKALARINA YARDIM EDECEĞİM'

Somalili Abdinasir Abdi Jogow da Kimse Yok Mu ile Mogadişu'da tanışmış. "Bize yardım için geldiklerinde tanıştım." diyen Jogow, duygularını şöyle dile getirdi: "Somali'den geldim. Geleli 3 sene oldu. Bezm-i Alem'de Diş Hekimliği okuyorum. Bizim en önemli ihtiyacımız eğitimdi. Kimse Yok Mu Derneği bize geldi. Eğitim en önemli problemdi ancak şimdi Somali ayağa kalkmaya başladı. Ben yeni tatilden geldim. Orada her Cuma yaklaşık bin kişiye yemek dağıtıyorlar. Hastaneyi gördüm. Hastanenin adı Deva. Daha önce hastalar başka yerlere giderlerdi. Ancak şimdi oradaki teknoloji de çok güçlü. Orada tedavi görüyorlar. Somali'de o kadar savaş varken bizim için çalışıyorlar. Bizim için çok önemli bir dernek, Allah razı olsun. Burada da çok iyi arkadaşlarım var. Hatta benim kardeşlerim gibiler. Ben tatile gidince onları çok özlüyorum. Onlar da beni özlüyorlar. İnşallah mezun olunca Somali'de klinik açmayı düşünüyorum. İnşallah mezun olunca da ben başkalarına yardım etmek istiyorum. Derneğe gönüllü olmak istiyorum. Allah nasip etsin. Herkese etmiyor ama nasip ederde ben de yardım edeceğim." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri