"Kilikya Turizmde Türkiye’nin Parlayan Yıldızı Olacak"

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, Kilikya olarak adlandırılan Doğu Akdeniz’in turizmde gelecek vaat ettiğini belirterek, “Kilikya, turizmde Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak.” dedi.Akdağ, yaptığı...

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, Kilikya olarak adlandırılan Doğu Akdeniz’in turizmde gelecek vaat ettiğini belirterek, “Kilikya, turizmde Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak.” dedi.

Akdağ, yaptığı açıklamada, Çukurova’nın Suriye-Kıbrıs ve Anadolu arasında kültürlerin buluştuğu bir Antik Kentler hazinesi olduğunu söyledi. Çukurova'nın tarihe mal olmuş antik ismi ‘’Kilikya’’nın ön plana çıkartılması gerektiğini belirten Akdağ, “Kilikya’nın turizmde marka olmalı’’ diye konuştu. Bölgeyi bir çekim ve cazibe merkezi haline getirecek Kazanlı-Tarsus sahil bandı, Mersin-Antakya sahil yolu ve Çukurova Havaalanı gibi projelerin tamamlanması gerektiğini ifade eden Akdağ, şöyle konuştu: “Kilikya’yı oluşturan, Anamur’dan Silifke’ye; Kilikya’nın Efes’i olan Uzuncaburç’tan Kanlıdivane’ye, Mersin’den Tarsus’a, Adana’dan Hititlerin doğu kalesi olan Karatepe’ye; Anavarza’dan Kozan’a, Misis’ten Payas’a, bütün dillerin, dinlerin ve kültürlerin buluştuğu kent olan Antakya’da bakir olan, keşfedilmemiş ve güvenli bir destinasyon var elimizde. Bunu bir an önce gün yüzüne çıkartıp hem yurtiçi hem de yurt dışı turizm fuarlarında pazarlamalıyız.”

Bu destinasyonun yeni rotalarla hem turizm firmalarının; hem de rehberlerin yüzünü güldüreceğini dile getiren Akdağ, “Yapımı devam eden, Çukurova Havalimanı’nın bitirilmesinin ardından, firmalar gruplarını Çukurova Havalimanı’na indirip; iki gün Kilikya bölgesi yapıp, Gülek Boğazı’ndan Kapadokya; Kapadokya’dan Pamukkale’ye, oradan da Antalya Havalimanı’ndan uğurlayacaklar. Bölge kesinlikle gelecek vaat ediyor, 2015-2020’nin turizm de Kilikya yılı olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri