Kılıç’tan Cavcav’a: Sakal Ve Saç Stili Futbolcunun Takdiri

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın, “Kulüp müdürüme talimat verdim. Bundan böyle maçlara sakallı olarak kim çıkıyorsa her maç için 25 bin tl ceza keseceğim, sakalda ısrar etmesi...

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın, “Kulüp müdürüme talimat verdim. Bundan böyle maçlara sakallı olarak kim çıkıyorsa her maç için 25 bin tl ceza keseceğim, sakalda ısrar etmesi halinde ise kadroya alınmayacaklarını tabelaya yaz dedim” açıklamasını değerlendirdi. Bakan Kılıç, “Açıkçası futbolcunun sahaya nasıl çıkacağı ile alakalı konu saç stili ile ilgili ya da sakal stili ile alakalı olarak futbolcunun takdiridir. Pek karışmak taraftarı şahsen değilim” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerine başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe ile ilgili sunumu Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç yaptı. Bakan Kılıç’ın sunumunun ardından milletvekillerinin görüşlerine geçildi. Milletvekillerinin görüşlerinin ardından Bakan Kılıç vekillerin sorularını cevapladı.

Ülke genelinde yurt kapasitesinin Aralık sonu itibariyle 392 bin 950’ye gelecek olduğunu belirten Kılıç, “Yoğun ve hızlı bir şekilde TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalar var. Yurt olabilecek binaları kiralama yöntemimiz var. Biz kendimiz devlet olarak yaptığımız yatırımla işletme ve bakımla meşgul olmuyoruz. Anlaşma yaparak binayı inşa ediyor 15 yıl kiralıyoruz kendi standartlarımız çerçevesinde kendimiz işletiyoruz. Öğrenciden alınan bir ücret var yurt karşılığı. Kiralama usulünde fiyatın belirlenirken öğrenciden aldığımız bedelin yüzde 70’ini geçemiyoruz. Öğrenci başına hesaplanıyor kiralama. Üst sınır olarak belirleniyor kiralama. Bunun üzerine mümkün olduğu kadar iyi bir mutabakat çerçevesinde bütçeye en az yükü getirmeye çalışıyoruz. Eğer yatırımla yürüseydik bu sene kiraladığımız binaları devreye sokamazdık. Şu ana kadar kiraladığımız 124 yurdumuz var. 59 bin 541 kapasiteli bunlar. Önümüzdeki sene için şu anda kiraladığımız anlaşmasını imzaladığımız birçoğu inşaat halinde 34 yurt 30 bin kapasite. Ayrıca halen değerlendirme aşamasında olan ciddi manada yurt kiralama talebi var” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ ile yapılan 35 bin kapasiteli yurtların da önümüzdeki yıl hizmete gireceğini belirten Kılıç, “Bu yıl kiraladıklarımız ve önümüzdeki yıl yapımı tamamlanacak yurtlarımızla birlikte toplam 65 bin kapasiteye ulaşmış olacağız. Yatırıma girecekler hariç” dedi. Yurt hakkı kazanan 45 bin öğrencinin bu hakkını kullanmadığını belirten Kılıç, “İnternetten açıklıyoruz her hafta. Şu anda yerleştirme yapılan 146 bin 737 öğrenci var” dedi.

"2014 YILINDA 30 YURT, DEPREM GÜÇLENDİRMESİNE UYGUN OLMADIĞI İÇİN KAPATILDI"

Yurtların depreme dayanıklılığı konusunda yayınlanan haberle ilgili açıklamalarda bulunan Kılıç, ülke olarak en önemli hazinenin gençler olduğunu kaydetti. Haberi gördüğünü ve kimin yazdığını bildiğini kaydeden Kılıç, “Keşke o haberi yazmadan önce zahmet edip bize bir sorsaydı. O zaman 105 yurdun güçlendirilmesinin yapıldığını, 51 yurt kapatıldığını, 31 yurdun Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından güçlendirmesinin başladığını ve 39 yurdun raporunun tekrar yeniden incelendiğini, çünkü bazı şüpheler var. Benim önüme gelip de bu yurt dayanıksızdır ve yıkılması gereken bilgiler yer aldığı yerde hassasiyetimi açıklamama gerek yok. Sadece bu sene kapattığımız yurt sayısı 30. Yoğun bir talep var dolayısıyla güçlendirme yapmaya çalışalım demedik. 30 yurt deprem güçlendirmesi uygun olmayacak diye kapatıldı. O liste değil. Kurumun iç yazışmasının herhangi bir şekilde basına veren kimdir. Kurum iç yazışması içeriden olan ve içerde olması gereken yazışmalar. Hoş gelen haber anlamında kullanılacak bir şey olduğu için kullanıldı. Bir taraftan da çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Elektronik biletin ihalesinin Temmuz 2013’te yapıldığını, ihale sonucu alınan bir iş olduğunu anlatan Kılıç, “Kanunun gerekliliği olduğu için 14 Nisan 2014’te devreye girdi. İki kere ertelenen bir kanundu. Şu anda 500 bini geçti. Ayrıca banka kartı özelliği isteğe bağlı. Zorunlu değil, seçerseniz devreye giriyor otomatik olmuyor. Amaç seyircinin stada girişi esnası ve sonrası statdaki olumsuz konularla ilgili olarak kontrol altına alınması. Olumsuz bir şey yapılırsa bulunması ile alakalı. Birçok konuyu dile getiriyor taraftar grupları. Konulardan biri bedelsiz geçmiş dönemde verilen biletlerle alakalı. Farklı bir şekilde konuşmaya gerek yok. Şunu çok iyi biliyoruz ki bedelsiz olarak verilen biletlerin artık bedelsiz olarak verilemiyor olmasından mutlu olmayan ama statlara gelip ortalığa birbirine katanlar vardı, onlar bedelsiz biletleri alamadıkları için kulüplerden veya her kim veriyorduysa buna karşı geliyor ve istemiyorlar. Örneğin elektronik bilet uygulamasının olmadığı süper kupa maçında Manisa’da sahaya muşta bile atıldı. Bakanlığım döneminde şiddetin aması ve pardonu olmaz herhangi bir spor müsabakasında stadyumlara ve müsabakayı izlemeye gelenlerin gerçekten müsabakayı izlemeye gelmesi gerekir. Tabi ki takımlarını izlemeye gelecekler. Elektronik biletin uygulamada olduğu GS - FB derbisi Telekom Arena’da bazı yerlerde tansiyon yükseldi ama sahaya atılan hiçbir şey olmadı. Saha içinde yüksek çözünürlükteki kameralar bu işi yapanları tespit ediyor. Tespit ettiği zaman da yasanın verdiği hakla hak mahrumiyeti cezası veriliyor. Elektronik biletiniz var kimlik bilgilerinizde ceza aldığınız için elektronik biletiniz geçersiz oluyor ve stada giremiyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın “sakallı futbolcu istemiyorum” açıklamasına değinen Bakan Kılıç, “Açıkçası futbolcunun sahaya nasıl çıkacağı ile alakalı konu saç stili ile ilgili ya da sakal stili ile alakalı olarak futbolcunun takdiridir. Pek karışmak taraftarı şahsen değilim” dedi. Bir milletvekilinin, “Böyle bir şeye karışma hakkı da yok sanırım” demesi üzerine Bakan Kılıç, “Zaten o yönetmelikle alakalı konuda öyle bir durum var” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri