Kılıçlar Cumhuriyet Kupası’nda çekildi

Eskrim İl Temsilciliği faaliyet programı dahilinde bulunan Cumhuriyet Kupası Eskrim Müsabakaları geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.
Eskrim Salonunda gerçekleştirilen turnuvaya toplam 32 sporcu katıldı.  Yapılan maçlar sonunda dereceye giren sporculara madalya verildi. Epe branşında yapılan karşılaşmalar büyük çekişmeye sahne oldu. Turnuva sonunda dereceye giren sporcuların simleri şu şekilde: Erkek Epe 1.Mert Uzunay, 2.Selim Rahatlık, 3.Ahmet Emin Karpuzcu 3.Orkun Gökbulut: Bayan Epe  1.Merve Çete, 2. Merve Ertan, 3. Hande Kestane 3. Nesibe Sena Tuncer
Sporcuların il içi organizasyonlarla şehir dışındaki müsabakalara motive olduğunu söyleyen eskrim il temsilcisi Yusuf Barsbuğa 2011 yılında bu yarışmalara şehir dışından kulüplerin davet edilip mini bir Türkiye Şampiyonası havası yaşatacaklarını dile getirdi. Barsbuğa: “ İl temsilciliği olarak yaptığımız bu tip organizasyonlarla sporcularımızı il dışındaki müsabakalara hazırlıyoruz. Bu tip organizasyonlar daha ciddiye alındığı için sporcular antrenmanlardaki performansının dışında bir konsantre gösteriyor. Bu da sporcunun müsabaka tecrübesini arttırıyor. Eskrim İl Temsilciliği olarak kendi imkanlarımızla bu branşını gelişmesi için çalışıyoruz. Sporcularımızı en iyi şekilde yetiştirerek Konya eskriminin ismini Türkiye çapında duyurmayı amaçlıyoruz. Çok başarılı sporculara sahibiz. Bu arkadaşlarımıza destek çıkıldığı takdirde ulusal ve uluslar arası arenada birçok başarıya imza atacaklarından eminim. Dereceye giren sporcularımızı kutluyorum. Ayrıca emeği geçen görevli ve hakem arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri