Kılıçdaroğlu'ndan Köşk seçimleri yorumu

"Cumhurbaşkanı adayımız herkesi kucaklayacak" diyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin çıkaracağı adayın "Gül mü Erdoğan mı" tartışmalarını da rahatlatacak bir aday olduğunu belirtti.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde AK Parti'nin 3 dönem kuralında devam kararı almasının ardından Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN KÖŞK YORUMU

Erdoğan'ın ardından konuşulan konu ise Abdullah Gül'ün Başbakan olup olmayacağı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da medyada süregelen "Abdullah Gül mü Köşk'e çıkacak yoksa Erdoğan mı" tartışmasını sığ ve maksatlı buluyor. Kılıçdaroğlu, kendi adaylarının "Gül mü Erdoğan mı" tartışmasını rahatlatacak bir aday olacağı kanısında.

"TOPLUMU RAHATLATACAK BİR ADAY"

Hürriyet'ten Okan Konuralp'e konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Toplumu Cumhurbaşkanlığı konusunda ‘Erdoğan mı, Gül mü?’ koşullanmasının içine sokmaya çalışıyorlar. Bu koşullanmayı cumhurbaşkanı adayımızla bozacağız, kimse merak etmesin. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin kamuoyunu ‘Ya bu olacak ya bu...’ gibi bir yönlendirme içine sokmak, halka saygısızlıktır. Ülkenin geleceği 2 kişinin dudakları arasındaymış gibi bir algı söz konusu. Bu algı tehlikeli bir algı. Bu durum demokrasiyi sığlaştırır. 3’üncü, hatta 4’üncü, 5’inci bir isim yok mu? Olduğunu; adayımızı açıkladığımızda toplumun nasıl rahatladığını göreceksiniz. Türkiye’de cumhurbaşkanı seçilecek kişinin dili ve üslubu herkesi kucaklayıcı olmalı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri