Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a: İstediğin Tv Kanalında Çıkıp Hesaplaşalım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te partisinin belediye başkan adaylarını açıkladığı törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kendi istediği bir televizyon kanalında tartışma çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te partisinin belediye başkan adaylarını açıkladığı törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kendi istediği bir televizyon kanalında tartışma çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan, kendine güveniyor musun? Yiğit adam mısın? Sözünün arkasında duruyor musun? Adam gibi adam mısın? Senin istediğin kanalda, senin istediğin gazetecilerle adam gibi çık, hesaplaşalım. Bizim kitabımızda palavra atmak yoktur. Adam gibi adamsan, diyorsun ki 'senin dosyaların var', şak şak şak ortaya koy, ben de mahcup olayım. Açıklamazsan namertsin Erdoğan" dedi.

'BENİM MALVARLIĞIM MEYDANDA, ONUNKİ GİZLİ KAPAKLI'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te Şato Restoran’da partisinin Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP lideri, Başbakan Erdoğan’ı televizyon kanalında açık oturuma davet etti. Başbakan Erdoğan’ın kendisi hakkında açıklayacağı dosyalara değinen Kılıçdaroğlu, “Benim malvarlığım meydanda, onunki gizli kapaklı. Benim çocuklarımın gemicikleri yok, onun çocuklarının bir değil iki değil sayısını kimsenin bilmediği gemicikleri var. Diyor ki 'dosyaların var'. Açıklamazsan namertsin Erdoğan" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir başbakanın bu güne kadar yolsuzluk ve hırsızlık yapanları savunmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Süreci hep beraber görüyoruz, yaşıyoruz. Türkiye tarihinde hiçbir başbakan yolsuzluk yapanları savunmadı, ilk kez rüşvet yiyenlerin, yolsuzluk yapanların arkasında kapı gibi duran bir başbakan var, onu şikayet ediyoruz. Yolsuzluktan beslenen bir siyasal iktidar olmaz. Rüşvetten beslenen bir siyasal iktidar olmaz. Diyor ki ‘yolsuzluğu ispat et’. Sayın Başbakan senin gözlerin kör mü, görmüyor musun sen? Kutuların içinde para çıktı görmüyor musun sen? Bakanların çocuklarının yatak odalarında kasalar çıktı görmüyor musun sen? O kasaların içinde milyonlar çıktı, görmüyor musun sen? Gözleri görmez, kulakları var duymaz, dili var konuşmaz." şeklinde açıklamalara yer verdi.

Başbakan'ın 'darbe yapıldı' söylemleri ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, CHP olarak her türlü darbeye karşı olduklarını ve darbeye karşı çıkacaklarını belirtti.

'ŞİMDİ KUL HAKKINI YİYENLERDEN HESAP SORMA ZAMANIDIR'

Birlik ve beraberlik zamanı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma zamanıdır. Şimdi kul hakkını yiyenlerden hesap sorma zamanıdır. Şimdi Türkiye’yi aydınlığa çıkarma zamanıdır. Onun için beraber olacağız. Çöpten kağıt toplayan çocuklarımız olmasın, sokaklarda dilenen çocuklarımız olmasın” şeklinde konuştu.

Başbakan’a kaç lira para ihtiyacın var diye seslenen Kılıçdaroğlu, kampanya başlatacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ben bir şeyi merak ediyorum, nereden geliyor bu para merakı? Kaç lira paraya ihtiyacın var söyle, vallahi kampanya açacağım, parayı vereyim milletin yakasından düş artık.” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, kendisine 'işçi Kemal', 'memur Kemal', 'esnaf Kemal', 'çiftçi Kemal' dediğini ve bu unvanlardan gurur duyacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Hangi unvanı verirsen eyvallah. Hiç kimse bana sen kul hakkı yiyorsun diyemez, alnını karışlarım. Ona ne diyorlar? Allah kimseyi yere bakan hale getirmesin." ifadelerine yer verdi.

'HARAMİLERİN SALTANATINI YIKACAĞIZ'

Hukukun üstünlüğünü savunacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, yerleri değiştirilen polis ve savcılarla ilgili olarak şunları kaydetti: “Polisleri, savcıları sürüyorsunuz, onların aileleri var, okula giden çocukları var düşünmüyor musunuz? Düşünmüyorlar. O zaman biz düşüneceğiz. Haramilerin saltanatını yıkacağız.”

Kılıçdaroğlu açıklamalarının ardından Gaziantep belediye adaylarını tanıttı. Kılıçdaroğlu daha sonra partisinin Seçim Kordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri