Kılıçdaroğlu: Uzlaşma Komisyonu İçin Arkadaşlarımızı Görevlendiririz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in HSYK değişikliği için önerdiği ‘Uzlaşma Komisyonu’ kurulması teklifine, "AKP gelmemesine karşın, üç siyasal partinin temsilcileri uzlaşma komisyonunu sürdürmek istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in HSYK değişikliği için önerdiği ‘Uzlaşma Komisyonu’ kurulması teklifine, "AKP gelmemesine karşın, üç siyasal partinin temsilcileri uzlaşma komisyonunu sürdürmek istedi. Üç kez gittiler. Ne sayın Çiçek ne de AK Parti milletvekilleri gelmedi. Ama yeni uzlaşma komisyonu oluşturmak isterse Sayın Çiçek, arkadaşlarımızı görevlendiririz." karşılığını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘CHP Bülent Ecevit Siyaset Okulu’nun açılışını yaptıktan sonra gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını cevapladı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in "HSYK değişikliği için 22. Madde’den sonra bir uzlaşma komisyonu ya da anayasa değişikliği yapılsın" önerisini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Uzlaşma Komisyonu’nun yapılmasını ısrarla istedik. AKP gelmemesine karşın, üç siyasal partinin temsilcileri uzlaşma komisyonunu sürdürmek istediler. Üç kez gittiler. Ne sayın Çiçek ne da AK Parti milletvekilleri gelmedi ama, yeni uzlaşma komisyonu oluşturmak isterse Sayın Çiçek arkadaşlarımızı görevlendiririz." diye cevap verdi.

Balyoz ve Poyraz Köy davalarına delil gösterilen 5 No’ lu CD hakkında TÜBİTAK’ın verdiği usulsüz veri yüklendiğine dair raporun sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, raporun son derece önemli olduğunu kaydederek, defalarca bu delilerin sahte olduğunu belirttiklerini, ısrarla dile getirdiklerini söyledi. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında uzmanların bu delillerin üretildiği yönünde rapor verdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Kimse dinlemedi. TÜBİTAK yeni rapor verdi. Davanın çöktüğünü gösteriyor, bu. Sahte delilerle mahsum insanların mahkum edildiğini gösteriyor. Tabi yeniden açılması gerekiyor. Özel yetkili mahkemeler kaldırılmalı ve bu mahkemelerde görülen davalar yeniden görüşülmeli." ifadelerini kullandı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri