Kılıçdaroğlu: Uygar Dünya ‘nereye Gidiyor Bu Türkiye?’ Diyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bugün Avrupa Birliği’nden uzaklaştığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Bizim taşıdığımız kaygıları uygar dünya ile bütünleşmemizi isteyen uygar dünya da taşıyor. Aynı kaygıları...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bugün Avrupa Birliği’nden uzaklaştığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Bizim taşıdığımız kaygıları uygar dünya ile bütünleşmemizi isteyen uygar dünya da taşıyor. Aynı kaygıları taşıyoruz. ‘Nereye gidiyor bu Türkiye’ diyorlar.” dedi.

CHP’nin 91. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde genel merkezde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bir sohbet toplantısı düzenlendi. Parti Meclisi’nin en genç üyesi tarafından okunan ‘9 Eylül Bildirisi’nin ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, geçmişe bakıldığında, herkesin ailesinde mutlaka bir CHP’linin olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’deki bütün aileler için söylüyorum. Her ailede mutlaka bir Cumhuriyet Halk Partili vardır. Ya babası ya dedesi mutlaka CHP’lidir. Ya da CHP’ye gidip oy vermiştir.” ifadelerini kullandı.

Üreten ülke modeli üzerine duran Kılıçdaroğlu, bir ülkenin güçlenmesinin yolunun üretmekten geçtiğini anlattı. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bilgi ekonomisinin yaşama geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

‘BUGÜN AB’DEN UZAKLAŞIYORUZ’

Hukukun üstünlüğüne de değinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bugün AB’den uzaklaşıyoruz. Uygar dünyadan kopuyoruz. Hepimizin oturup tekrar düşünmesi lazım. Bizim taşıdığımız kaygıları, sadece CHP’li olarak bizler taşımıyoruz. Bizim taşıdığımız kaygıları, uygar olmamızı isteyen, uygar dünya ile bütünleşmemizi isteyen uygar dünya taşıyor. Aynı kaygıları taşıyoruz. Nereye gidiyor bu Türkiye diyorlar.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri