Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin Bir Numaralı Sorunu, Medya Sorunudur

ABD’nin başkenti Washington’daki temasları sona eren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir numaralı sorununun, medya sorunu olduğunu söyledi.

ABD’nin başkenti Washington’daki temasları sona eren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir numaralı sorununun, medya sorunu olduğunu söyledi. Medya kuruluşlarının bu olumsuzluğa isyan etmesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, aksi takdirde baskının artacağını ifade etti.

CHP lideri, Washington’daki temaslarına ilişkin Ulusal Basın Kulübü’nde bir basın toplantısı düzenledi. Ziyaret kapsamında gerçekleştirdiği görüşmelerin çok verimli geçtiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, temas ettikleri Amerikalılardan ve ABD’deki Türk toplumunun ilgisinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Beyaz Saray, ABD Kongresi, siyasi partiler, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Yahudi kuruluşları, üniversiteler, düşünce kuruluşları, iş adamları ve Türk Toplum temsilcileriyle görüş alış verişinde bulunduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, temaslarında Türkiye’de demokrasi, temel haklar, özgürlükler, dış politika ve ekonomi konusunda CHP’nin görüşlerini anlattıklarını açıkladı.

CHP’nin Brüksel dışında bundan böyle Washington’da da bir temsilciliği bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Temsilciliğimiz üzerinden bundan sonra partimizin vizyon, hedef ve politikalarını Amerika’daki dostlarımıza ve toplumumuza daha çok ve etkin bir şekilde anlatma fırsatı bulacağız." ifadelerini kullandı.

TUTUKLU GAZETECİLER

Basın açıklamasında Türkiye gündemine de değinen Kılıçdaroğlu, Merdan Yanardağ’ın tutuklanması ile Mustafa Balbay, Tuncay Özkan dahil pek çok yazarın hapiste olmasının Türkiye’de demokrasinin kalitesini gösterdiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınları başta olmak üzere toplumun her kesiminin medya özgürlüğü konusunda daha yüksek bir ses çıkarması gerektiğine inandıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bana Türkiye’nin bir numaralı sorunu ne diye sorarsanız? Emin olun verilecek yanıt: Türkiye’nin bir numaralı sorunu, medya sorunudur derim. Medya özgürlüğüdür diyebilirim. Türkiye’nin temel sorunudur." şeklinde konuştu.

CHP lideri, Washington temaslarında da basın özgürlüğü ve medya konusunda sorular sorulduğunu, Türkiye'de söylediklerinin benzerini kendilerine de söylediklerini ifade etti.

Kendisine yönelik, 'Washington'dan icazet arayacak' eleştirilerine de cevap veren Kılıçdaroğlu, "Biz icazeti sadece türk halkından alırız. Onun dışında görüşlerimizi herkesle paylaşırız; herkesle tartışırız." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri