Kılıçdaroğlu: Suriye'de Kardeşlerin Birbirini Öldürmeleri Umuyorum Son Bulur

Suriye'deki kimyasal silahların teslim edilmesi noktasında anlaşma sağlanmasını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu bir umuttur.

Suriye'deki kimyasal silahların teslim edilmesi noktasında anlaşma sağlanmasını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu bir umuttur. Suriye'de kardeşlerin birbirini öldürmeleri umuyorum bununla son bulur.” diye konuştu.

        Kuşadası'ndaki bir nikah törenine katılmak için İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Amerika ve Rusya Dışişleri bakanlarının, Suriye'deki kimyasal silahların teslim edilmesi noktasında anlaşma sağlamalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bu bir umuttur. Suriye'de kardeşlerimizin birbirlerini öldürmeleri umarım bununla son bulur. Bunun arkasında Cenevre süreci geliyor. Burada ateşkes öncelikle ilan edilip daha sonra barış sağlanırsa, sanıyorum bundan en karlı çıkacak olan ülkelerden birisi de Türkiye olacaktır. Daha önce bu öneriyi yapmıştık. Hayata geçmiş olması bizi mutlu etti." dedi.

        Kılıçdaroğlu'nu karşılamak için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer havalimanına geldi. CHP Genel Başkanı daha sonra kara yoluyla Kuşadası'na geçti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri