Kılıçdaroğlu, sonuca saygı duyulmasını istedi

Kılıçdaroğlu, dün TBMM Genel Kurulu'nda yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin oylanmasıyla ilgili olarak, Sonuca herkesin saygı duymasını isteriz dedi.

Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin oylanması ile ilgili soruya, "Parlamentoda bir oylama yapıldı. Sonuca herkesin saygı duymasını isteriz. Sayın Cumhurbaşkanının önüne gidince kendisinin tavrını göreceğiz" şeklinde yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise aynı soruya, “Dünkü tartışılan konu, dünyanın her yerinde belediyecilik nasıl olur bakmamız lazım. Bu sisteminin tamamının değişmesinin gerektiğine inanıyoruz. Şu andaki belediyeler yasası tamamen ranta dayalı, yolsuzluğa dayalı bir sistem. Dünyanın hiçbir yerinde 3 bin belediye başkanının bin 500'ü yargılanmaz. Dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde tutuklu çok sayıda belediye başkanını gösteremezsiniz. Çok sayıda belediye başkanı görevden alınmaz. Millet iradesiyle seçilen belediye başkanının bu kadar süre içinde görevden alınıyorsa, tutuklanıyorsa sistemde bir arıza var. Kısacası şu anda uygulanılan belediyecilik sistemi tamamen ranta dayalıdır. Yolsuzluğa dayalıdır. Değişmesi lazım. Örneğin İngiltere'de, Fransa'da belediye başkanı var mı? Yunanistan'da görevden alınan belediye başkanı var mı? Asıl konuşulması gereken bu" diye yanıt verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri