Kılıçdaroğlu: Reklamda Kullandığın Bayrak Senin Babanın Bayrağı Değildir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi reklamlarda Türk bayrağını kullanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi reklamlarda Türk bayrağını kullanıyor. O bayrak 78 milyon yurttaşın bayrağıdır. Senin babanın bayrağı değildir o. İşine gelince kullanacaksın, işine gelmeyince ayağa kalkmayacaksın. Hangi koşullarda olunsa olsun, ne olursa olsun biz bayrağımızın önünde ayağa kalkarız.”dedi.

Tokat’ta partisinin düzenlediği seçim mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu; “Biz bize oy versin vermesin hiç kimseyi ötekeleştirmeyiz. Yeri zamanı gelir kendi doğrularımızı söyleriz. Herkesin inancına, herkesin kimliğine saygı gösteririz. Herkesin siyasi görüşüne saygı gösteririz. Eğer demokrasiyi yaşatacaksak, demokrasiyi derinleştireceksek amacımız bu olmalı. Daha dün ses kayıtları düştü. Egemen Bağış’ın. Kur’an-ı Kerim bütün İslam dünyasının ortak kitabıdır. Hepimizin saygı duyduğu kitaptır o. Asla ve asla oradaki hiçbir ayet ile ilgili farklı bir şey söylemeyiz. Huşu içinde okuruz. Saygı duyarız. Bu adam kalktı internette bir gazeteci ile konuşuyor. Çok özür diliyorum ama ağza alınmaması gereken lafları söylüyor. Eğer bunu diyelim ki CHP’den bir kişi söyledi. Emin olun kıyamet kopardı. Hükümet kıyameti koparırdı. Biz ne yapardık. Derdik ki ‘kusura bakma kardeşim, inançlarla dalga geçiyorsan, senin bu partide yerin yoktur’ derdik. Çünkü CHP her inanca saygı gösterir. Peki bu başçalan Kur’an-ı Kerim ile dalga geçen bu bakan hakkında bir şey söyledi mi? Partisinden attı mı? O zaman ayın 30’u geliyor. Sandığa gideceğiz. O dersini vermiyorsa, dersini biz vereceğiz.” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kirli yüzleri görünüyor. Kirli dilleri görülüyor. Ahlaksızlıkları görülüyor. İnanca saygı göstermedikleri görülüyor. Ne diyor. Ben her Cuma günü Kur’an’dan bir ayet sallarım diyor. AKP’ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma seslenmek istiyorum. Bu kişileri tanıdınız mı? Tanımanız gerekir. Yolsuzluk bunlarda var. Hırsızlık bunlarda var. Kul hakkı yemek bunlarda var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek bunlarda var. Bakanların çocuklarının yatak odalarına milyon dolarları sıralamak bunlarda var. O çocukların yatak odalarını boy boy para kasalarını koymak bunlarda var. Yalan da bunlarda var. Peygamberimizin söylediği çok önemli ‘Yalanla iman bir arada olmaz’ diyor.”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri