Kılıçdaroğlu: "Namus Ve Şeref Kavramının İçini Boşalttılar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi namus ve şeref kavramlarının içini boşalttılar. Şimdi hukukta bitecek. Hukukunda içini boşaltacaklar, kurallar bitecek” dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçd...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi namus ve şeref kavramlarının içini boşalttılar. Şimdi hukukta bitecek. Hukukunda içini boşaltacaklar, kurallar bitecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1-7 Mart Muhasebe Haftası’nda Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB)’u ziyaret etti. Ziyaret kapsamında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesinin Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kararla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Anayasa Mahkemesi kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum” sözlerini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu sözleri hakkında şöyle konuştu: “Böyle bir soruyla muhatap olmak benim için son derece üzüntü verici. Bir ülkenin cumhurbaşkanı topluma örnek olur, hukuka örnek olur; hukuka saygı duyar, kanunlara saygı duyar, yargıya saygı duyar ama bir kişinin narsist özelliği ortaya çıkmışsa o hiçbir kuralı tanımaz. Çünkü onun söyledikleri ne yasayı ne Anayasayı ne de diğer kuralların hiçbirine uymaz. Uymamayı da görev sayar. Dolayısıyla bu kişiyle sorumluluk hisseden bir partinin genel başkanının muhatap olmasını gerçekten üzüntüyle karşılıyorum. Onu bırakmamız lazım. Kendisi ne söylerse söylesin, neyi dillendirirse dillendirsin. Hukuk bir toplumda yaşayan tüm canlıların güvencesi demektir. İnsanların güvencesi demektir. Hukuku kim dağıtır, adaleti kim dağıtır? Mahkemeler dağıtır. Ben mahkeme kararına saygı duymayacağım, mahkeme kararına uymayacağım demek, narsist kişiliğin çok öne çıktığı bir olaydır.”

“NAMUS VE ŞEREF KAVRAMLARI BİTTİ ONUN İÇİN”

Hiçbir şeyin eleştirinin dışında tutulamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yargı da eleştirilebilir, parlamento eleştirilebilir, siyasi partiler de, iktidar da, sivil toplum kuruluşları da eleştirilebilir ama siz eleştirilerin ötesine geçiyorsunuz. Siz ‘Saygı duymayacağım da uygulamayacağım da’ diyorsunuz. Kimsin sen? Sen çıktın TBMM’nin önüne Anayasaya sadakattan ayrılmayacağına, kurumlarla uyum içinde çalışacağına namusun ve şerefin üzerine yemin ettin. Şimdi namus ve şeref kavramlarının içini boşalttılar. Namus ve şeref kavramları bitti onun için. Şimdi hukukta bitecek. Hukukunda içini boşaltacaklar, kurallarda bitecek. Bakın narsist kişilerin özelliğini az önce söyledim. Onlar kural tanımazlar, yasa tanımazlar, Anayasa tanımazlar. Onlar kendi söylediklerinin kural olduğunu ve herkesin ona uyması gerektiğine inanır. Bunların sağlıklı bir ruh yapıları yoktur. Bütün bu özelliklere baktığınızda karşınıza bir kişi çıkacaktır, o kişiyi siz de tanıyorsunuz bende tanıyorum.”

“BİZ HİÇBİR ZAMAN MASAYI DEVİRMEDİK, TAMAMEN TOPLANTIYI BİTİREN TBMM BAŞKANI”

Uzlaşma Komisyonu ile ilgili Meclis Başkanı İsmail Kartal’ın mektubuna ne zaman cevap vereceğini ve cevabının ne olacağı konusunda bilgi veren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Meclis Başkanımıza yanıtı yarın göndereceğim. İlk mektubumuzdaki görüşümüz ne ise aynı görüşümüz devam ediyor. Dolayısıyla bizim görüş farklılığımız söz konusu değil. İlk mektupta hangi gerekçelerle biz masaya oturacağımızı gayet net, gayet açık bir şekilde ifade etmiştik, onları dikkate alarak bizi davet ettiler. Biz hiçbir zaman masayı devirmedik, tamamen toplantıyı bitiren TBMM Başkanıdır. Neden Başkan toplantıyı bitirdikten sonra ‘Artık böyle bir komisyon olmayacaktır’ dedikten sonra ikinci kez neden böyle bir davet yapıyor, gerekçesini doğrusunu isterseniz pek anlamış değiliz.”

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın “Anayasa Mahkemesi kararları herkesi bağlar” sözlerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Bir yargıcın titizliği içinde düşüncelerini aktarıyor. Anayasa Mahkemesinin Sayın Başkanı elbette ki eleştiri olabilir diyor. Eleştiriden ötürü herhangi bir kırgınlık ifade etmiyor ama kendilerine yönelik haksız bazı suçların da karşısında. Bu da gayet doğal” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri