Kılıçdaroğlu: Muhalefet Olunca Fezlekeler Yıldırım Hızı İle Meclis’e Geliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için Meclis’e gelen fezlekeler hakkında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için Meclis’e gelen fezlekeler hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Muhalefet olunca fezlekeler yıldırım hızı ile geliyor. Ben yolsuzluk yapmadım. Haksız yere tutuklanan pek çok kişinin hakkını savundum. Biz, yolsuzluğu gün ışığına çıkmış bakanların fezlekelerini beklerken, bizim fezlekemiz geliyor. Toplumun vicdanına seslenmek istiyorum. Ben milyon dolarları götürmedim. Ben kul hakkı yemedim. İnsanlara saygılı oldum. Benimle ilgili fezleke geliyor. Gelsin ama Allah aşkına bu ülkede yolsuzluk yapan bakanların fezlekeleri neden Meclis’e gelmiyor?” dedi.

Kılıçdaroğlu, AB –Türkiye Delagasyonu’nun davetlisi olarak Türkiye’ye gelen gazetecilerle 'Göksu Restorant'ta öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, ”Meclise siz ve Devlet Bahçeli’nin fezlekeleri geldi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna; “Muhalefet olunca fezlekeler yıldırım hızı ile geliyor. Hatırlarsanız, Silivri Cezaevi’nde milletvekilleri ziyaret ettikten sonra açıklama yapmıştım. Ben Ankara’ya gelmeden fezleke Ankara’ya gelmişti. Ben yolsuzluk, yapmadım. Haksız yere tutuklanan pek çok kişinin hakkını savundum. O dönem beni ‘Ergenekoncu’ olarak suçluyorlardı. Şimdi, Başbakan aynı suçlamaları yapıyor. Biz yolsuzluğu gün ışığına çıkmış bakanların fezlekelerini beklerken, bizim fezlekemiz geliyor. Toplumun vicdanına seslenmek istiyorum. Ben milyon dolarları götürmedim. Ben kul hakkı yemedim. İnsanlara saygılı oldum: İnsanlara saygılı olmayı ilke edindim. Benimle ilgili fezleke geliyor. Gelsin ama Allah aşkına bu ülkede yolsuzluk yapan bakanların fezlekeleri neden Meclis’e gelmiyor. Bu çifte standardın sebebi ne? Hırsızlık yapan adamın koruması mı olur, Allah aşkına? Bunlarda vicdan yok mu? 17 lira çaldı diye 17 ay hapse mahkum ediyorsun gencecik çocuğu, trilyonları götürüyor; kimsenin kılı kıpırdamıyor. Baş savunucusu kim? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hırsızları savunan bir Başbakan gördünüz mü, siz? Şimdi görüyorsunuz. Bunu anlatırken bile utanıyorum. Ama onlar utanmıyorlar. İçişleri Bakanı soruyor: Oğlum kaç lira para var. Oğlu: Birkaç kuruş? İçişleri Bakanı soruyor: Kaç lira para var, oğlum? Oğlu: Eee bir trilyon civarında.’ diye cevap veriyor. Kaldı. Bunu söyleyen adamın fezlekesi gelmiyor meclise. Neden trilyonları götürdü diye. Parasız eğitim isteyen çocuklar hapse atıldı. Kul hakkı yiyenlerin hamisi kesileceksin. Bunu içime sindiremiyorum.” diye cevap verdi.

“HÜKÜMET YARGIYI KONTROL ALTINA ALIYOR MEDYADA DA ‘ALO FATİH’ DÖNEMİ BAŞLADI”

HSYK düzenlemesinin bu hafta içinde Meclis'e geleceğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi: "Bakan düzenlemeyi niye istiyor. Savcıya telefon ediyor zaten. ‘Dosyayı kapat’ diyor.Gözdağı veriyor. Topluma, hakimlere, savcılara gözdağı vermek istiyor. Neden? ‘Yolsuzluk operasyonlarını kapatın, neden kapatmıyorsunuz?’ Bunu, demek için. Biz parlamento da böyle bir teklifin görülmesini utanç olarak görüyorum. Yürütme organı, yasamayı kontrol altına aldı. Şimdi de yargıyı kontrol altına almak istiyor. Yeni dönem başladı. ‘Alo Fatih’ dönemi.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri