Kılıçdaroğlu Milli Güreşçi Taha Akgül’ü Kutladı

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Güreş Şampiyonası’nda ilk altın madalyayı alan milli güreşçi Taha Akgül’ü kutladı, başarılarının devamını diledi.     Kılıçdaroğlu yayınladığı mesajında, “Özbekistan'ın...

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Güreş Şampiyonası’nda ilk altın madalyayı alan milli güreşçi Taha Akgül’ü kutladı, başarılarının devamını diledi.

    Kılıçdaroğlu yayınladığı mesajında, “Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası serbest stil 125 kiloda mindere çıkan Taha Akgül’ün şampiyon olduğunu ve altın madalya kazandığını büyük bir memnuniyetle öğrendim. Taşkent Gymnastics Palace Spor Salonu'nda ata sporumuz olan güreşte finale çıkan ve finalde rakibi İranlı Komil Ghasemi'yi yenerek Altın Madalya alan milli güreşçimiz Taha Akgül, şampiyonada önce Macar Richard Csercsics'i ikinci turda Azeri Aslan Dzebisov'u yenerek adını çeyrek finale yazdırmış, çeyrek final mücadelesinde de ABD'li Tervel Ivaylov Dlagnev'i, yarı finalde ise Belaruslu Alexei Shemarov'u yenerek finale çıkmış bir güreşçi olarak bu başarıların devam edeceğinin de işaretini vermiştir. Taha Akgül’ü içtenlikle kutluyor, bu şampiyonlukta payı, katkısı olan herkesi, ayrıca Taha Akgül’e madalyasını veren Dünya Güreş Birliği Yönetim Kurulu Üyesi önceki milli ve şampiyon güreşçilerimizden Ahmet Ayık'ı da saygıyla, sevgiyle selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri