Kılıçdaroğlu: Milli Eğitim Politikamızı Hırsızlıkla Anılan Bir Kişi Belirliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki bazı kararların Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da içinde yer aldığı bir koordinasyon tarafından alındığı yönündeki iddiaları değerlendirdi....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki bazı kararların Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da içinde yer aldığı bir koordinasyon tarafından alındığı yönündeki iddiaları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Milli eğitim politikamızı hırsızlıkla anılan bir kişi belirliyor.” dedi.

İstanbul’a gelişinde Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in dün gündeme getirdiği Bilal Erdoğan-MEB ilişkisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanı’nın oturduğu koltuk aslında Milli Eğitim Bakanı’na ait değil, Bilal Erdoğan’a aittir. Politikayı çizen de Bilal Erdoğan. Bu tabloyu vatandaşlarımız görsün diye genel sekreterimiz açıkladı. Vatandaşlarımız sanıyorlar ki hükümetin bir milli eğitim politikası var. Hayır, hükümetin bir görünen politikası var, bir de görünmeyen politikası var. O görünmeyen yüzünü dün kamuoyuna açıkladık. Hiçbir eğitim bilgisi olmayan bir kişi, gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmış bir kişi, ahlaki değerleri sıfır olan bir kişi ülkenin milli eğitim politikasını belirliyor. Düşünün milli eğitim politikası…yani ulusal bir politika. Bu politikayı maalesef adı yolsuzluğa bulaşmış, hırsızlıkla anılan bir kişi belirliyor. Bizim için acı olan, üzüntü veren nokta bu.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri