Kılıçdaroğlu: Mengen'i Aşçılıkta Merkez Yapan Eğitimdir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aşçılığı bir marka haline getiren Mengen'i bu konuda bir merkez yapan şeyin aşçıların eğitimi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Eğitim bu açıdan çok ama çok önemlidir. Eğitim aklın özgürleşmesi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aşçılığı bir marka haline getiren Mengen'i bu konuda bir merkez yapan şeyin aşçıların eğitimi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Eğitim bu açıdan çok ama çok önemlidir. Eğitim aklın özgürleşmesi demektir. Eğitim, hayatın sorgulanması demektir. Eğitim usta - çırak ilişkisi demektir. Eğitim, ustanın verdiğini çırağın daha da öteye götürmesi demektir. Eğitim bu kadar önemlidir. Eğitimi yapan öğretmenlerdir, ustalardır." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bolu'nun Mengen ilçesinde bu yıl 30. su düzenlenen 'Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne katıldı. İlçeyi gezen Kılıçdaroğlu, festival alanında halka seslendi. Mengen ilçesinin aşçılık konusunda marka olduğunu ve aşçılığın meslek sayılması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu aşçılık mesleğinin her branşta olduğu gibi temelinde eğitimin yattığını ifade ederek, "Mengen'in ve mutfağının tarihi anlatıldı. Fatih Sultan Mehmet'ten günümüze kadar uzanan süreç içerisinde Mengen gerçekten de aşçılığın merkezi oldu. Türkiye'nin kalbi, dolayısıyla Mengenliler 30 yıldır bu festivali sürdürüyorlar. İnanıyorum bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde sürdürmeye devam edecekler. Benim bütün aşçı kardeşlerime bir sözüm var. Nerede bir derdiniz varsa, nerede bir sorun ile karşılaşırsanız, hiç çekinmeden bana gelebilirsiniz. Ben mutlaka ama mutlaka, sorununuzu çözmek için çaba harcayacağım. Bundan emin olmanızı isterim. 'Kamuda aşçılık meslek sayılmamaktadır' diyor hizmetli bir aşçı. Sayılması gerekiyor. Hep beraber ortak mücadele verelim. Güzel ve genç bir Milletvekiliniz var. O sizin için çaba harcıyor. Parlamento'da çaba harcıyor. Umarım bundan sonra milletvekili sayımız fazla olur. Biz sizin sorunlarınıza daha fazla zaman ayırmış oluruz. Türkiye'nin çok sorunları var. Sorunları dile getirmek için bu ortan çok müsait değil." diye konuştu.

Aşçılığı bir marka halinde getiren Mengen'i bu konuda bir merkez yapanın aşçıların eğitimi olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, " Eğitim bu açıdan çok ama çok önemlidir. Eğitim aklın özgürleşmesi demektir. Eğitim hayatın sorgulanması demektir. Eğitim Usta çırak ilişkisi demektir. Eğitim Ustanın verdiği çırağın daha da öteye götürmesi demektir. Eğitim bu kadar önemlidir. Eğitimi yapan öğretmenlerdir, ustalardır. Türkiye' de her şeyimiz var. Eksik olan, bu güzel şeyleri bir araya getirip mutlu bir toplum yaratmamaktır. Bu da Politikacıların bu konuda biraz daha dikkatli olmamalarıdır. Ama benim sözüm söz. Ülkemi seviyorum. İnsanlarımı seviyorum. Size hizmet etmeyi seviyorum. Aşçılarımı seviyorum. Onlara da hizmet etmeyi seviyorum. Burada rekorlar kırılacak. Bu rekorlara tanıklık ettiğim için de ayrıca mutluyum. Bu vesile ile belediye başkanımıza, diğer belediye başkanlarıma söylediğimi sizin huzurunuzda bir kez daha söylüyorum. Seçildin, Mengen' de belediye başkanı oldun. Hiç bir ayırım yapmadan, oy versin vermesin, bütün Mengen'i kucaklayacaksın ve bütün Mengenlilere hizmet sunacaksın. Benim en büyük arzum bu. Oy verir başkan yapar, oy vermez ama sizin göreviniz hizmeti ayağına kadar götürmektir" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından 4 bin kişilik hazırlanan pilavdan yedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri