Kılıçdaroğlu, Kurbanını Kızılay'a Bağışladı

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar başkanlığındaki heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar başkanlığındaki heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Başkan Akar, Kılıçdaroğlu’ndan vekaleten kurbanını istedi. Genelde kurbanı Tunceli’de abisine kestirdiğini orada dağıttırdığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Çünkü Ankara’da kesme şansımız yok. Kessek dağıtma şansımız yok. Onlar yapıyorlardı ama şimdi Kızılay’la yapalım. Çok daha güzel." diye konuştu.

Kızılayın çalışmalarından övgüyle söz eden Kılıçdaroğlu, "Daha da iyi olmasını isteriz. Daha ses getirmesini isteriz. Çok önemli görevler yapıyorsunuz. Bunun biz farkındayız. Zaman zaman siyaset olarak sitemlerimiz oluyor, geçmişte de oldu. Ama bunları Kızılay’ın daha iyi olması için yaptığımızdan emin olmanızı isteriz." dedi. Kızılay’ı siyasetin dışında bir insani yardım kuruluşu olarak gördüklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Büyümesini istiyoruz, güçlenmesini istiyoruz. Çünkü sözkonusu bir insansa onun kimliği, inancı değil onun sorunlarını çözmek gerekiyor. Kızılay bu bağlamda tabi uluslararası güzel bir ünü de var. Ben Kenya üzerinden oradaki yoksulların kampına giderken de Kızılay’ı gördük orada çok güzeldi. Başka yerlerde de gördük. Şimdi Gazze’de de var galiba." ifadelerini kullandı.

Akar’ın Gazze ve Mescid-i Aksa’nın yanında Kudüs’te Kızılay’ın birer ofisi olduğunu hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, Kudüs’teki ofis için şaşırarak "Gazze’ye gidersem zaten ilk aklıma gelen oradaki Kızılay’ı ziyaret etmektir. Zaten oralara giderken Kudüs’e de gideriz." ifadelerini kullandı.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, dünyanın çeşitli noktaları için kurban kampanyası başlattıklarından söz ederek, "Sebebi ziyaretimiz zatıalinizin bir kurbanını da vekaletini almak suretiyle kamuoyunda sizinle bu fotoğrafı vermek istiyoruz efendim. Ve çok memnun oluruz böyle bir şeyden. Yurtdışında vekaleten kurban faaliyetlerimiz de var." dedi.

"ANKARA’DA KESME ŞANSIMIZ YOK"

Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:
"Çok mutlu oldum. Genelde kurbanı Tunceli’ye telefon ediyoruz ağabeyim var orada onlar kurbanı kesip dağıtıyorlar. Çünkü Ankara’da kesme şansımız yok. Kessek dağıtma şansımız yok. Onlar yapıyorlardı ama şimdi Kızılay’la yapalım. Çok daha güzel. Yılın dediğiniz gibi 365 gününe yayılan bir şey konserve olması, kavurma şekline getirilmesi, paketlenmesi. Vatandaşın sofrasına et girmesi çok güzel bir şey. Belki sizler çok daha iyi bilirsiniz. Çok fazla kurban kesiliyor. Bir dönem kesilen kurbanlar gömülüyordu. Çünkü onları koruyacak yer yoktu. Oysa dünyada milyonlarca fakir insan var. Keşke sizin bu görüşünüz, bu düşünceniz her tarafta egemen olsa. Kurbanlar kesildikten sonra değerlendirilsin, konserve haline getirilsin, kavurma haline getirilsin. Bunlar bütün İslam coğrafyasında dağıtılsa sadece İslam’da değil, yoksullar... Herkese dağıtılsın. Fakir olan herkese verilsin."

CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun makamında yapılan görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ile CHP Milletvekili Ensar Öğüt’te hazır bulundu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri