Kılıçdaroğlu Konya'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin mitingine katılmak üzere geldiği Konya'da, Mevlana Müzesi'ni, Konya Şehitliğini ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Telgrafçı Hamdi Bey'in mezarını ziy

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin mitingine katılmak üzere geldiği Konya'da, Mevlana Müzesi'ni, Konya Şehitliğini ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Telgrafçı Hamdi Bey'in mezarını ziyaret etti.

Konya'da ilk olarak Mevlana Müzesi'ne gelen Kılıçdaroğlu, müzeyi gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, Mevlana'nın İslam tarihinin önemli bir simgesi olduğunu belirterek, Konya'ya gelen herkesin ilk önce Hz. Mevlana'nın türbesini ziyaret ettiğini söyledi.

Mevlana'nın eserleri, davranışı, tutumu ve İslamiyeti yorumlamasıyla herkese örnek bir kişi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bu güzel müzeyi biz de gezdik. Fatihamızı okuduk, duamızı ettik, umarım güne güzel başlamış oluruz'' dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra, Konya Şehitliğini gezerek, burada da yetkililerden bilgi aldı ve şehitlik içerisindeki müzeyi gezdi.

Müze girişinde 101 yaşındaki Mehmet Ali Doğaner ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, Doğaner'in kendisine gösterdiği, 1971 yılında CHP'ye üye olduğunu gösteren belgeyi inceledi. Kılıçdaroğlu, emekli emniyet amiri olan Doğaner'e CHP rozeti de taktı. Müzeden ayrılışı sırasında Kılıçdaroğlu'na çiniden yapılmış tablo hediye edildi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Telgrafçı Hamdi Bey'in mezarını ziyaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri