Kılıçdaroğlu: İmza Toplamakta Zorluk Çekecekleri İçin Kurultayı Ben Toplayacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde bulunan muhaliflere kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin, ben hemen kurultayı toplayacağım, dedim. Ama anlaşılıyor ki imza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde bulunan muhaliflere kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin, ben hemen kurultayı toplayacağım, dedim. Ama anlaşılıyor ki imza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar kurultayı ben toplayacağım.” dedi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde Gazze'den gelen 18 Filistinli yaralıyı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecilerin parti içinde bulunan muhalifler tarafından yapılan kurultay çağrısı ile ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Biz bu ülkeye demokrasiyi getiren bir partiyiz. Çok sesli bir partiyiz aynı zamanda. Ama parti disiplinine sıkı sıkıya bağlı olmamız gerektiğini herkesin bilmesi gerekir. Sayın İnce bugün basın toplantısı yaparak, genel başkan olacağını ve böyle bir iddiası olduğunu seçime gireceğini ifade etti. Bundan son derece memnunum. Bir arkadaşımızın genel başkan olmak için adaylığını koyması bizim partimizin ve demokrasinin geleneklerinde vardır. Ben asla ve asla neden genel başkan adayı oldun, ben burada oturuyorum diye asla böyle bir düşünce içinde olmadım olmam da. Doğru da olmaz zaten. Eğer kurultayımız yapılırsa demokratik bir süre içinde yapılır. Daha önce basın toplantısı yapan arkadaşlara şunu söyledim. Kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin ben hemen kurultayı toplayacağım dedim. Ama anlaşılıyor ki imza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar ben kurultayı toplayacağım.” ifadelerini kullandı.

Yapılacak kurultayın olağanüstü bir kurultay olup olmayacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu; "Elbette elbette tabi. Ya delegelerin oylarıyla kurultay toplanıyor ve ya genel başkanın böyle bir yetkisi var. Genel başkan kurultaya çağırabiliyor. Ben ikinci yolu seçiyorum. Parti, meclisimiz bir yıl erteledi ama biz kurultayı toplayacağız hiç kimsenin endişesi olmasın.” şeklinde konuştu.

Seçim sonuçlarıyla ilgili sorulan başka bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Bir Pazar günü evden genel merkeze geç geldim herkes Kılıçdaroğlu eve kapandı dedi. Benimde yarım günde olsa dinlenme hakkım var diye düşünüyorum. Seçim sonuçlarını değişik kanallarda değişik televizyonlarda ve gazetelerde ifade etmeye çalıştım. Ekmeleddin bey kendi üslubunu Türkiye'ye egemen kıldı. Konuşurken ülkeye huzuru güvenceyi sigortayı vadeden bir üslup bıraktı. Bir başka aday sert söylemlerine devam etti. Demirtaş o da demokrasi vurgusu yaptı düzen vurgusu yaptı. Ezilenlerin yanında olacağını ve onları temsil ettiğini ifade etti. Ve sonunda Erdoğan kazandı. Tabi kendisine başarılar diliyoruz." diye konuştu.

Erdoğan'ı arayıp tebrik etmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, tebrik etmek için şunları söyledi; “Eğer ortam uygun olursa kullandığı üsluba bakacağız tabi şimdi toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir üslup kullanmadığını biliyoruz tabi. Bu üslubu kullanmadığı sürece kendisiyle bir araya gelme şansımızda yok tabi."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri