Kılıçdaroğlu: Hsyk Teklifinin Geri Çekilmesi Demokrasi Açısından Bir Kazanımdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısına ilişkin kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda geri çekilme ya da askıya alınma durumunu olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısına ilişkin kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda geri çekilme ya da askıya alınma durumunu olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Bu teklifin geri çekilmesi veya askıya alınması demokrasi açısından bir kazanımdır. Böyle bakmamız gerekiyor.” dedi.

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’nun 21. ölüm yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mumcu’nun saldırıya uğradığı evinin önündeki anma törenlerine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

"KARARI ALANLARI KUTLUYORUM"

HSYK’nın yapısına ilişkin kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu’ndan geri çekilmesi veya askıya alınmasına yönelik atılan adımların olumlu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “HSYK kanun teklifinin askıya alınması son derece doğru bir karardır. Kararı alanları kutluyorum. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını öteden beri savunuyoruz. Hakim teminatı çok önemlidir. Hakim, siyasi partilerin görüşlerine göre değil, kendi ve halkın vicdanına göre karar vermelidir. Yargıya herkes gerekli saygı ve itinayı, özeni göstermek zorundadır. Yargıya böyle bakıyoruz. Bu teklifin geri çekilmesi ve ya askıya alınması demokrasi açısından bir kazanımdır. Böyle bakmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

"KABA GÜÇLE YANIT VERMEK ORTAÇAĞ'DAN KALAN BİR ANLAYIŞ"

HSYK görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu’nda AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral'ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a yumruk atmasına yönelik soruya Kılıçdaroğlu, “Parlamento kaba güç gösterilen bir alan değildir. İnsanlar düşünceleriyle yarışabilirler ama düşünceye kaba güçle yanıt vermek Ortaçağ'dan kalan bir düşüncedir. Biz bunu asla kabul etmiyoruz.” cevabını verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri