Kılıçdaroğlu ‘Hayır’a davet etti


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapılması düşünülen anayasa değişikliğinde işçinin, çiftçinin sorunlarına çözüm olmadığını belirterek, halkı referandumda 'Hayır' oyu vermeye davet etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, açık hava mitinglerine katılmak üzere geldiği Konya'da ilk durağı Yunak ilçesi oldu. Vatandaşlarla selamlaşan Kılıçdaroğlu, daha sonra Akşehir ilçesine geçti. Partililer tarafından sloganlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, burada halka seslendi. Konuşmasında AK Parti'yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin genel başkanlığa seçildiği günden itibaren Başbakan Erdoğan'ın ezberini bozduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Biz Recep Bey'in sadece ezberini değil düzenini de bozacağız. Sen kul hakkı yiyeceksin, işçimin, emeklimin, çiftçinin alın terini vermeyeceksin sonra da havuzlu villada oturacaksın. Ben ülkenin sorunlarını anlattıkça Recep Bey'in aklına yemek geliyor. Yemekten hala doymadın mı? Onlar miting düzenliyor ve o gün o ilde resmi tatil ilan ediliyor. Biz buna izin vermiyoruz. Bu ahlaki değil. Biz iktidar olursak böyle vali ve kaymakamları derhal görevden alacağız. Sizin göreviniz halka hizmet etmek iktidara değil" dedi.
"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HALKIN SORUNLARINI ÇÖZMÜYOR" 
Anayasa değişikliği konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Bu Anayasa değişikliği işçimin, çiftçimin, esnafımın, emeklinin sorunlarını çözüyor mu? Kul hakkı yemek günahsa bizim bunlardan hesap sormamız gerekmiyor mu? Bu nedenle bu Anayasaya 'Hayır' diyeceğiz. Eğer yolsuzluk yaptıysan, haram yediysen özgür mahkemelerde adam gibi hesap vereceksin. Neden dokunulmazlıkları gündeme getirmiyorsunuz? Korkunuz ne? Eğer hesap vermekten korkmuyorsanız dokunulmazlıkları kaldırırsınız" şeklinde konuştu. 
"SİZİN İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
İktidara gelmeleri halinde halka hizmet için çalışacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Çiftçinin alın terinin karşılığını vereceğiz. Emeklinin, esnafın, memurun, işçinin alın terinin karşılığını vereceğiz. Biz daha demokratik bir Anayasa vaat ediyoruz. Dokunulmazlıkların kalktığı, YÖK'ün kalktığı, Milli Eğitim'in daha özgürleştiği bir Anayasa vaat ediyoruz. Üniversitelerde her düşüncenin özgürce söylenebildiği bir iktidarın sözünü veriyoruz. Biz eğer iktidar olursak siyasi ahlak yasası getireceğiz ve hırsız, dolandırıcının milletvekili olmasını engelleyeceğiz" diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri