Kılıçdaroğlu: Haber, İktidarın İki Yüzlü Politika İzlediğini Gösteriyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Taraf Gazetesi'nde yer alan bir haberle ilgili olarak, "Bugün bir gazetemizde yayınlanan bir haberde, Milli Güvenlik Kurulu belgesi var.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Taraf Gazetesi'nde yer alan bir haberle ilgili olarak, "Bugün bir gazetemizde yayınlanan bir haberde, Milli Güvenlik Kurulu belgesi var. O belge şunu gösteriyor, iktidarın iki yüzlü politika izlediğini gösteriyor. Meğer neler yapmış, bunu görüyoruz. Bir siyasetçinin temel kuralı, halkına yalan söylememek olmalı. Siyasetçi, doğruların arkasında gitmelidir." dedi.

Kılıçdaroğlu, bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Balıkesir'e geldi. Programı kapsamında iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü. Öğle saatlerinde özel uçakla Balıkesir Havaalanı'na inen Kılıçdaroğlu'nu, kalabalık bir topluluk karşıladı. CHP Genel Başkan yardımcıları Umut Oran, Sena Kaleli ve Erdoğan Toprak ile Balıkesir milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş, Ayşe Nedret Akova ve Namık Havutça, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Muzaffer Mavuk, ilçe ve belediye başkanları eşlik etti. Buradan Balıkesir Ticaret Odası (BTO)'na geçen Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BTO Başkanı Fahri Ermişler ise şehrin iş hayatıyla ilgili kısa bilgiler verdi.

İş dünyasının sıkıntılarını bildiklerini ancak yaşayanlardan dinlemenin daha farklı olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, işsizliğin temel kaynağının üretimsizlik olduğunu belirterek, "Bir toplum, üretmezse işsizlik yaratır. Eğer işsizlik Türkiye'nin gündeminde bir numaralı sorun olarak durmaya devam ediyor ve biz siyasetçiler işsizliğe karşı kulaklarımızı tıkıyorsak, doğruyu yapmamış oluruz." şeklinde konuştu.

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili değerlendirmede de bulunan CHP Genel Başkanı, "Dershane sahipleri tüccardır. Onlar da devlete vergi veriyorlar. Biz hiçbir tüccarı cemaatçidir, a partisindendir, b partisindendir diye ayırmayız. Onun manevi dünyasına da saygı gösteririz, siyasi görüşüne de saygı duyarız. Bizim görevimiz, siyasetçi olarak onun önündeki engelleri kaldırmaktır. Dünyaya böyle bakarız. Bu nedenle dershaneleri kapatacağım diyorsanız, yapmanız gereken şudur: Çocukların dershaneye ihtiyaç duymayacakları bir eğitim sistemi getiriyorsanız, biz size destek vermeye hazırız. Hiçbir anne baba, gönüllü olarak zaten dershaneye göndermiyor. Zorunlu olarak gönderiyor. Niçin? Okula gidiyor diploma almak için, dershaneye gidiyor bir şey öğrenmek için." dedi. "Üniversiteyi nasıl kazanacak çocuk?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Her anne baba, boğazından kesip çocuğunu dershaneye gönderiyor. Bu sistemi yaratan ne? Milli eğitim sistemi bunu yaratıyor. Dershane sahibini suçlamak kadar yanlış bir şey yok. 50 bin öğretmen, 100 bin insan dershanelerden geçimini sağlıyor. Ne yapacaksınız bunları? Atacak mısınız? Siz yeni işsizlik alanları yaratıyorsunuz." şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Kamer Genç'in, Japonya Büyükelçiliği'nde düzenlenen törende Emine Erdoğan'a yönelik tavırlarını doğru bulmadığını da ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hanımefendi'nin konuşmasına müdahale etmek doğru değil. Bir kadının konuşmasına müdahale etmek doğru değil. Japonya Büyükelçiliği'nde yapılan toplantı, Japonya'nın topraklarında yapılmış bir toplantı sayılır. Doğru değildir ama bir başka gerçek daha var. Kamer Genç'e, oradaki polisler tarafından yapılan müdahale de doğru değildir. İki ayrı yanlış var, iki yanlıştan bir doğru çıkmaz." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri