Kılıçdaroğlu: Haber Ajansının Engellenmesine Tüm Kesimler Tepki Vermeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) cumhurbaşkanı seçimlerinde sonuçları verme çalışmalarını engelleme girişimine tüm kesimlerin tepki göstermesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Herhalde bu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) cumhurbaşkanı seçimlerinde sonuçları verme çalışmalarını engelleme girişimine tüm kesimlerin tepki göstermesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Herhalde bu seçimde kediler trafoya girmeyecek, başka şeyler olacak.” dedi.

Ankara’dan İstanbul’a gelen Kemal Kılıçdaroğlu, gündemle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Cihan’ın cumhurbaşkanı seçimlerinde sonuçları verme çalışmalarını engellemek için İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile 81 il emniyet müdürüne şifahi talimat verdiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Bir haber ajansının seçim sonuçlarını izlemesi kadar doğal bir şey olamaz. Ama siz bir haber ajansını yasaklıyorsanız, ‘seçim sandıklarının olduğu ortama girmesin’ diyorsanız, o zaman orada bazı numaralar çekiyorsunuz demektir. Biz, görüşü ne olursa olsun bir haber ajansının zaten tek görevi vardır; toplumu aydınlatmak ve bilgiyi alıp süratle topluma aktarmaktır. İşlevi de budur. Ama siz bir haber ajansını özellikle yasaklamaya kalkarsanız bu doğru değildir, buna tepki vermemiz lazım. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim değil, toplumun tüm dinamik unsurlarının, sendikaların, sivil toplum örgütlerinin, odaların tepki vermesi gerekiyor. Biz doğru haber almak istiyoruz. Doğru haberi de değişik kanallardan alabiliriz. Haber ajansları da zaten topluma haber taşıyan kuruluşlardır. Onlar haberde yorum yapmazlar. Olduğu gibi toplumun önüne koyarlar. Eğer bir ülkede siyasal iktidar bir haber ajansını yasaklamaya kalkıyorsa orada demokrasiden söz etmek mümkün değildir.” diye konuştu.

Haber ajanslarının engellenmesinin seçimin şeffaflığına gölge düşüreceğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Zaten amaç da o. Herhalde bu kez kedi trafoya girmeyecek. Başka bir şey olacak herhalde.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri