Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı, Sorunları Çözmeye Kendisini Adamış Birisi Olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik ziyaretlerine İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) ile devam etti. Mazlumder’in cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki önerilerine...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik ziyaretlerine İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) ile devam etti. Mazlumder’in cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki önerilerine gerçekten saygı duyduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Aday belirlenirken bunların tamamını dikkate alacağız. Adayın toplumda yeni bir çatışma kültürü oluşturmaması gerekiyor. Güçler ayrılığı ilkesine sadık olması, yeni bir çatışmaya ortam hazırlamaması, devletin bütün kurumlarının uyum içinde çalışmasına özen göstermesi gerekiyor. Seçilecek cumhurbaşkanı yeni sorunlar yaratan değil, var olan sorunları çözmeye kendisini adamış birisi olması gerekiyor. Geniş bir toplumsal uzlaşmadan yanayız. Bir cepheleşmeden yana değiliz. Büyük bir toplumsal uzlaşma ile cumhurbaşkanı adayımızı belirleyebiliriz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almak üzere gerçekleştirdiği temaslarına devam etti. ‘Nasıl bir cumhurbaşkanı’ ve ‘Siz ne düşünüyorsunuz?’ gündemi kapsamında yapılan görüşmeler çerçevesinde Kılıçdaroğlu, bugün İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği’ni (Mazlumder) ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Mazlumder Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve dernek yönetim kurulu üyeleriyle kısa bir süre görüştü. Görüşmede, Kılıçdaroğlu’na, CHP genel başkan yardımcıları Aytunç Çıray, Erdoğan Toprak ve CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin eşlik etti. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Ünsal, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kılıçdardoğlu, son derece verimli bir toplantı yaptıklarını söyledi. Mazlumder ile yaptıkları kısa süreli istişare toplantısının bilgi dağarcıklarının zenginleşmesine katkı verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “İnsan hakları konusunda son derece duyarlı yazdığı raporlarla ses getiren, hepimizin yakından izleme yükümlülüğü olan bir kuruluş. İlk kez geliyorum Mazlumder’e. Buradaki çalışmalarını söylediler. Ama ben zaten bir politikacı olarak çalışmalarını yakından izleyen birisiyim. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda önerilerine gerçekten saygı duyuyorum, son derece önemli öneriler. Aday belirlenirken bunların tamamını dikkate alacağız. Adayın toplumda yeni bir çatışma kültürü oluşturmaması gerekiyor. Güçler ayrılığı ilkesine sadık olması, yeni bir çatışmaya ortam hazırlamaması, devletin bütün kurumlarının uyum içinde çalışmasına özen göstermesi gerekiyor. Seçilecek cumhurbaşkanı yeni sorunlar yaratan değil, var olan sorunları çözmeye kendisini adamış birisi olması gerekiyor. Geniş bir toplumsal uzlaşmadan yanayız. Bir cepheleşmeden yana değiliz. Büyük bir toplumsal uzlaşma ile cumhurbaşkanı adayımızı belirleyebiliriz. Türkiye’nin saygınlığına katkı yapmış oluruz böylece. En büyük arzumuz bu. Mazlumder’in düşünsel olarak bize yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN STANDARTLARINI YÜKSELTECEK BİR ADAY BEKLİYORUZ"

Mazlumder Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da Kılıçdaroğlu’na, dernek olarak cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili muhtemel adayın özelliği ile ilgili kanaatleri paylaştıklarını söyledi. Demokrasi ve özgürlükler konusunda Türkiye’nin standartlarını yükseltecek bir cumhurbaşkanı adayı beklentileri olduğunu kaydeden Ünsal, “Özgürlükler meselesi, Türkiye’de çok sıkıntı çektiğimiz ve zaman zaman dalgalı bir süreç takip eden bir konu özellikle basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve inanç özgürlüğü Alevi vatandaşlarımız ve kısmi olarak Sünni vatandaşlarımızla ilgili toplantı ve gösteri özgürlüğü konularında, Türkiye maalesef sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Yeni cumhurbaşkanı adayının bu konuda topluma liderlik yapmasını isteriz.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri