Kılıçdaroğlu çiftçiye seslendi: Size vergisiz mazot vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ağrı'daydı. Çiftçinin önemine vurgu yapan CHP lideri "Çiftçiye kırmızı mazotu ÖTV'siz ve KDV'siz vereceğiz" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı Doğubayazıt'ta, iş dünyası temsilcileri ile yemekte bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde çiftçiler vardı. 

Çiftçinin zorunlu olarak aldığı kredileri pandemi nedeni ile ödeyemediğini ve büyük bir borç batağına itildiğini dile getiren CHP lideri, "Ne yapıyorsun kardeşim? Faizi silersin, anaparayı takside bağlarsın vatandaş makul taksitler içinde bunu öder." dedi

CHP lideri, "dönüm maliyeti bellidir. Artı makul kar, eşittir taban fiyat. Formülün bu olması lazım, Böylece hiçbir çiftçi planlama çerçevesinde ektiği hiçbir üründen zarar etmeyecek. Onun altına düştüğünde, diyelim ki bin TL’ye mal ettin, 150 TL kâr, bin 150 TL etti. Sosyal devlet bin 150’nin üzerinde müşteri buluyorsan sat ama bin 150’nin altına düşersen, devlet olarak ben satın alacağım, diyecek. Toprak Mahsulleri Ofisi, FİSKOBİRLİK bunun için kurulmuş. Buna benzer uygulamalar dünyanın pek çok ülkesinde uygulanıyor." dedi.

 "ÇİFTÇİYE ÖTV'SİZ VE KDV'SİZ KIRMIZI MAZOT VERECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu çiftçiye söz verdiklerini belirterek" ÖTV’siz ve KDV’siz kırmızı mazot vereceğiz. Sadece çiftçi kırmızı mazot alabilecek. Dolayısıyla da maliyeti düşüreceğiz. Maliyetin düşmesi demek siz daha ucuza mal edeceksiniz, müşteriyi daha rahat bulabileceksiniz." ifadelerini kullandı.

Tarım yapılan her köyde öğretmenlerin ve veterinerlerin olduğu gibi ziraat mühendislerininde kamu görevlisi olarak görevlendirileceğine değinen Kemal Kılıçdaroğlu, ziraat mühendislerinin toprak analizi yaparak en verimli ürünlerin nasıl yetiştirileceği konusunda yardımcı olaacağını dile getirdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri